Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης

Στις τραπεζικές μετοχές και συγκεκριμένα στις Alpha, Εθνική και Εμπορική εκτιμούν οι αναλυτές πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον για μια ακόμη συνεδρίαση, ενώ μερίδα των αναλυτών κάνει λόγο για περιορισμένο ενδεχόμενο πτώσης.

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών παραμένει ο σημαντικότερος καταλύτης της αγοράς, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου σήμερα από την Alpha Bank και αύριο από την Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά πως το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διατηρήσει το επίπεδο των 3.000 μονάδων στις τελευταίες συνεδριάσεις, πλησιάζοντας τα υψηλά έτους, με αυξημένο ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

Συμπληρώνει δε πως οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να παραμείνουν για μια ακόμη συνεδρίαση στο επίκεντρο, με την Alpha Bank να ανακοινώνει ”ήπια” αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, ενώ προσθέτει πως στο προσκήνιο θα βρεθεί και η Εμπορική.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά πως η αγορά θα επηρεαστεί θετικά από το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, με την Alpha Bank να είναι στο επίκεντρο λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα, κατά 0,98% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 164 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v