Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για συμφωνία ΟΠΑΠ - Intralot (update)

”Θετικές” εμφανίζονται οι Marfin, Eurocorp, Proton και HSBC όσον αφορά στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΠΑΠ τη διαχείριση του ”Πάμε Στοίχημα” μετά τον Ιανουάριο του 2007. Τη σύσταση ”underweight” επαναδιατυπώνει η Eurocorp για την Intralot.

Οι αναλυτές για συμφωνία ΟΠΑΠ - Intralot (update)
”Θετικές” εμφανίζονται οι Marfin, Eurocorp, Proton και HSBC όσον αφορά στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΠΑΠ τη διαχείριση του ”Πάμε Στοίχημα” μετά τον Ιανουάριο του 2007, οπότε λήγει η σύμβαση με την Intralot, ιδρύοντας νέα θυγατρική.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή η Eurocorp εκφράζει την ανησυχία της όσον αφορά στην Intralot, για την οποία συνιστά ”underweight”.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis σημειώνει πως οι εξελίξεις γύρω από το ”Πάμε Στοίχημα” είναι σημαντικές τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για το μέλλον του παιχνιδιού.

Συμπληρώνει παράλληλα πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πως αναμένεται να έχουν θετικές επιδράσεις στην πορεία του παιχνιδιού.

Ταυτόχρονα επισημαίνει πως η υψηλότερη ζήτηση για το ”Πάμε Στοίχημα” θα αντισταθμίσει τις απώλειες που θα έχει ο ΟΠΑΠ από την ενίσχυση των αποδόσεων του παιχνιδιού.

Σημειώνεται πως με βάση τη συμφωνία που υπέγραψαν οι ΟΠΑΠ-Intralot θα επέλθει αύξηση του εγγυημένου ποσοστού διανομής κερδών στους νικητές του παιχνιδιού κατά 6% συνολικά (από το 60% στο 66%) για την περίοδο 31-1-2005 μέχρι 29-1-2007.

Η συμμετοχή στην αύξηση του 6% του ποσοστού των διανεμόμενων κερδών θα είναι 90% για τον ΟΠΑΠ και 10% για την Intralot, ενώ με την εισαγωγή ελληνικών γεγονότων στοιχηματισμού, από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2005 - 2006, η συμμετοχή θα διαμορφωθεί σε 82% για τον ΟΠΑΠ και σε 18% για την Intralot.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να αποκτήσει ο ΟΠΑΠ τη διαχείριση του ”Πάμε Στοίχημα” η Marfin Analysis σημειώνει πως πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία ήταν εν γένει αναμενόμενη.

Συμπληρώνει δε πως η ανάληψη του ”Πάμε Στοίχημα” ενισχύει μεν την αβεβαιότητα όσον αφορά στην κερδοφορία του Οργανισμού, από την άλλη, όμως, παρέχει στον ΟΠΑΠ τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στον αυξημένο ανταγωνισμό.

”Θετική” εξέλιξη εκτιμά η Eurocorp πως αποτελεί για τον ΟΠΑΠ το ενδεχόμενο να διαχειριστεί αυτόνομα το ”Πάμε Στοίχημα”.

Την ίδια στιγμή, όμως, η Eurocorp επισημαίνει πως η εν λόγω απόφαση του ΟΠΑΠ αποτελεί ταυτόχρονα και μια υπενθύμιση για τους ”κινδύνους” που αντιμετωπίζει η Intralot.

Σε αυτό το πλαίσιο συμπληρώνει πως η σύσταση ”underweight” που έχει θέσει για τη μετοχή της Intralot ενδυναμώνεται.

Παράλληλα, η Eurocorp τονίζει πως δεδομένου ότι ο ΟΠΑΠ δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστεί μόνος του το παιχνίδι, προβλέπει ότι είτε στη θυγατρική που θα ιδρύσει θα συμμετέχει κάποιος ξένος είτε ο Οργανισμός θα προσπαθήσει να αποκτήσει μέρος των εργαζομένων της Intralot που ασχολούνται με το ”Πάμε Στοίχημα”.

Επίσης, προβλέπει ότι οι περισσότεροι αναλυτές και ξένοι οίκοι (συμπεριλαμβανομένης και της ιδίας) θα προχωρήσουν σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τα κέρδη του ΟΠΑΠ και σε αύξηση της τιμής-στόχου.

”Θετικές” χαρακτηρίζει τις εξελίξεις για τον ΟΠΑΠ και η Proton Securities, η οποία αναφερόμενη στη συμφωνία με την Intralot για την ενδυνάμωση του ”Πάμε Στοίχημα” εκτιμά πως θα δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για την πάταξη του παράνομου στοιχήματος.

Επίσης, η Proton Securities παραθέτει την ικανοποίησή της για την ένταξη των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και τις υψηλότερες αποδόσεις.

Η Proton Securities επισημαίνει ότι για να μπορέσει ο ΟΠΑΠ να ισοσκελίσει το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους τα έσοδα του ”Πάμε Στοίχημα” θα πρέπει να φτάσουν στα 770 εκατ. ευρώ μέχρι τη λήξη της σύμβασης.

Εξάλλου, η HSBC σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΠΑΠ για τις επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου είναι χαμηλότερες του αναμενόμενου (προβλέπει κάμψη των εσόδων του Πάμε Στοίχημα της τάξης του 35% - 40%), οι εξελίξεις για τον Οργανισμό είναι θετικές, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Dow Jones.

Μεταξύ άλλων, η HSBC εκτιμά πως η ανάληψη της διαχείρισης του ”Πάμε Στοίχημα” από τον ΟΠΑΠ από το 2007 και μετά θα μειώσει το κόστος πωληθέντων όσον αφορά στο εν λόγω παιχνίδι κατά περίπου 3%.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμπληρώνει η HSBC, τα EBITDA του 2007 θα ενισχυθούν κατά περίπου 7%, ενισχύοντας παράλληλα τη δίκαιη τιμή κατά 1,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v