Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμές-στόχοι και συστάσεις από Marfin-CSFB

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 21 ευρώ, από τα 22,4 ευρώ πριν, προχώρησε η Marfin Analysis σε έκθεσή της (23/6) σε συνέχεια της πτωτικής αναθεώρησης των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Επιχείρησης, ενώ την τιμή-στόχο των 26 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η CSFB.

ΔΕΗ: Τιμές-στόχοι και συστάσεις από Marfin-CSFB
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 21 ευρώ, από τα 22,4 ευρώ πριν, προχώρησε η Marfin Analysis σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Ιουνίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”neutral”.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 26 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η CSFB, η οποία εκτιμά πως η αγορά αναμένεται να υποδεχτεί ευχάριστα τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναμένεται να είναι στα επίπεδα του πληθωρισμού.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (22 Ιουνίου 2005) στα 19,44 ευρώ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως σε συνέχεια της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ διαφοροποίησε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Επιχείρησης, ώστε να συμπεριλάβει ορισμένους εξωγενείς παράγοντες.

Η Marfin Analysis αναφέρεται στα υψηλά κόστη του πετρελαίου, στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και στην ”ήπια” -όπως τη χαρακτηρίζει- ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα.

Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 κατά 14%, ώστε να αποτυπώσει τους προαναφερθέντες παράγοντες, και συγκεκριμένα στα 1,31 ευρώ, σε σχέση με 1,26 ευρώ του 2004.

Επίσης, περιόρισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 κατά 5% και εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 1,76 ευρώ, διατηρώντας αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007.

Το μόνο ”ρίσκο” σε σχέση με τις νέες προβλέψεις της, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, είναι ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης να περάσει στους τελικούς καταναλωτές τις αυξημένες τιμές των καυσίμων, μέσω αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v