Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Νέες υψηλότερες τιμές για ΟΤΕ, Cosmote

Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο θέτει η UBS για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote. Για τον ΟΤΕ η νέα τιμή είναι τα 16,3 ευρώ, ενώ για την Cosmote τα 14,7 ευρώ. Η σύσταση παραμένει ”Neutral 1” για τις δύο μετοχές.

UBS: Νέες υψηλότερες τιμές για ΟΤΕ, Cosmote
Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο θέτει η UBS για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote, σε ξεχωριστές εκθέσεις της με ημερομηνία 22 και 23 Ιουνίου αντίστοιχα.

Για τον ΟΤΕ η νέα τιμή είναι τα 16,3 ευρώ, από 13,75 προηγουμένως, ενώ η σύσταση ”Neutral 1” παραμένει αμετάβλητη. Για την Cosmote ο πήχης τοποθετείται πλέον στα 14,7 ευρώ, από 13,7 ευρώ, ενώ και εδώ η σύσταση ”Neutral 1” διατηρείται αμετάβλητη. Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 22ης Ιουνίου στα 15,68 ευρώ και της Cosmote στα 14,14 ευρώ.

Αναλυτικότερα η UBS επισημαίνει την άνοδο της μετοχής του οργανισμού τους τελευταίους 12 μήνες και υπογραμμίζει ότι η διοίκηση του ΟΤΕ έχει πετύχει πολλά περισσότερα από όσα αναμένονταν σε τομείς όπως η συμφωνία για την αναδιάρθρωση και η πορεία των θυγατρικών στις αναδυόμενες αγορές.

Οι νέες εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου αντανακλούν μακροπρόθεσμα καλές προοπτικές για τον ΟΤΕ, αναφέρεται στην έκθεση. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται μέση ετήσια αύξηση των εσόδων ύψους 6% για την περίοδο 2005-2008. Ωστόσο η UBS προβλέπει εντεινόμενο ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά, ενώ δεν αποκλείει οι ζημιές στη Ρουμανία να υπερβούν τις εκτιμήσεις.

Σε ό,τι αφορά την Cosmote η UBS χαρακτηρίζει την εταιρία ως ”καλή ιστορία αλλά όχι φθηνή” και θεωρεί ότι ο ΟΤΕ δεν θα προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της θυγατρικής αν δεν εξυγιάνει του ισολογισμούς του. Με βάση τις νέες εκτιμήσεις της UBS η μετοχή της Cosmote διαπραγματεύεται 7,7 φορές τον εκτιμώμενο δείκτη EV/EBITDA 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v