Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Θετικοί οι αναλυτές για το τρίμηνο

”Ισχυρές” επιδόσεις εκτιμούν οι αναλυτές πως κατέγραψε η Folli Follie στο πρώτο τρίμηνο του 2005, συμπληρώνοντας παράλληλα πως η μετάβαση στα ΔΛΠ δεν περιείχε αρνητικές εκπλήξεις. Πώς σχολιάζουν Εurobank Sec, HSBC, Marfin, Εγνατία και Alpha Finance.

Folli Follie: Θετικοί οι αναλυτές για το τρίμηνο
”Ισχυρές” επιδόσεις εκτιμούν οι αναλυτές πως κατέγραψε η Folli Follie στο πρώτο τρίμηνο του 2005, συμπληρώνοντας παράλληλα πως η μετάβαση στα ΔΛΠ δεν περιείχε αρνητικές εκπλήξεις.

Για το πρώτο τρίμηνο η Folli Follie ανακοίνωσε αύξηση 24% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 13%.

Ειδικότερα, διατηρεί τη σύσταση ”Outperform” για τη μετοχή της Folli Follie η Εurobank Sec. σε έκθεσή της (23/06), δηλώνοντας παράλληλα ότι παραμένει θετική για τις προοπτικές της.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα μεγέθη του τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών και θα πρέπει να ικανοποιήσουν τους επενδυτές. Παράλληλα προβλέπει για το 2005 πωλήσεις 230 εκατ. ευρώ, μετά φόρων κέρδη 59,4 εκατ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,8 ευρώ.

Eξάλλου, η HSBC αναφέρει πως αν και οι πωλήσεις του ομίλου κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις της.

”Θετική” εμφανίζεται η Σίγμα Securities για τη Folli Follie, ενώ στο πρωινό της report με ημερομηνία 23 Ιουνίου 2005 επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 27,3 ευρώ για τη μετοχή της εταιρίας.

Επιπλέον, η Σίγμα Securities, αναφερόμενη στο περιθώριο EBITDA της Folli Follie, σημειώνει πως η βελτίωσή του σε 37,8%, από 35% πέρυσι, αντανακλά την ωρίμανση των πρόσφατων καταστημάτων που λειτούργησε ο όμιλος, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του προϊοντικού μείγματος.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως τα χαμηλότερα του αναμενόμενου έσοδα που ανακοίνωσε ο όμιλος της Folli Follie είναι αποτέλεσμα της ”αδυναμίας” που επέδειξε η ευρωπαϊκή αγορά, σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Folli Follie, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”buy” και την τιμή-στόχο των 27,10 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 18% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Marfin Analysis μεταξύ των θετικών σημείων ξεχωρίζει την καλύτερη κερδοφορία που επέδειξε στο τρίμηνο η Folli Follie, καθώς –όπως εξηγεί– το περιθώριο EBITDA ενισχύθηκε κατά 2,9 ποσοστιαίες µονάδες.

Παράλληλα, αναφέρεται στην υψηλή αύξηση των πωλήσεων κατά 30% στην Ασία, καθώς και στους δυνατούς ρυθµούς ανάπτυξης της κατηγορίας αφορολόγητων ειδών (+15%).

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η υψηλή κερδοφορία είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης συμμετοχής των χονδρικών πωλήσεων.

Ωστόσο, στα αρνητικά η Marfin Analysis συμπεριλαμβάνει την επιβράδυνση του ρυθµού αύξησης των πωλήσεων στην Ιαπωνία (+6%), καθώς και τη µείωση των πωλήσεων κατά 11% στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της η Alpha Finance σημειώνει πως στο τρίμηνο τα μεγέθη της Folli Follie ξεπέρασαν τις προβλέψεις της σε επίπεδο κερδοφορίας, ενώ κινήθηκαν χαμηλότερα σε επίπεδο πωλήσεων.

Η μετοχή της Folli Follie ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (22 Ιουνίου) στα 22,96 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v