Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Αναβάθμιση για ΟΤΕ και ΔΕΗ (update)

Σε ”Α3” από ”BAA1” αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ η Moody’s, διατηρώντας το outlook ”stable”. O διεθνής οίκος αναβάθμισε και την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕH σε ”Α2” από ”BAA1” προηγούμενως.

Moody’s: Αναβάθμιση για ΟΤΕ και ΔΕΗ (update)
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ και της ΔΕΗ προχώρησε η Moody’s, αφού αναθεώρησε τη μεθοδολογία της για την πιστοληπτική ικανότητα εταιριών που συνδέονται με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς οίκου, η πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ αναβαθμίζεται σε ”Α3” από ”ΒΑΑ1” διατηρώντας το outlook ”stable”. Για τη ΔΕΗ η πιστοληπτική ικανότητα αναβαθμίζεται σε ”Α2” από ”BAA1”.

Αναλυτικότερα, μια σειρά ευρωπαϊκών εταιριών που συνδέονται με τον δημόσιο τομέα είδαν τις πιστοληπτικές τους αξιολογήσεις να αλλάζουν από την Moody’s Investors Service, λόγω εσωτερικής αναθεώρησης της μεθοδολογίας που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των εταιριών αυτής της μορφής.

Η νέα μέθοδος αφορά την χρήση τεσσάρων συστατικών για την πιστοληπτική αξιολόγηση των εταιριών -έναν υπολογισμού του βασικού πιστωτικού κινδύνου των χρεογράφων μιας εταιρίας, τον κίνδυνο αθέτησης οικονομικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης που την στηρίζει, την σχέση μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρίας που εκδίδει τα χρεόγραφα καθώς και το επίπεδο στήριξης από την κυβέρνηση.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών που επωφελήθηκαν από την αλλαγή μεθοδολογίας είναι η Deutsche Telekom, η EADS, η Enel και η Gaz de France.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v