Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Προσεκτικές” κινήσεις-τράπεζες στο επίκεντρο

Με ”προσεκτικά” βήματα εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί στη σημερινή συνεδρίαση η αγορά, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει υψηλότερα επίπεδα σε συνέχεια της χθεσινής υποαπόδοσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: ”Προσεκτικές” κινήσεις-τράπεζες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το σημείο ”στήριξης” των 3.000 μονάδων θα δοκιμάσει σήμερα ο Γενικός Δείκτης σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατίας Finance, η οποία εκτιμά πως η αγορά θα δοκιμάσει το επίπεδο των 3.000 μονάδων, με την ψυχολογία όσον αφορά στις μακροοικονομικές εξελίξεις γύρω από τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει αβέβαιη.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως κατά την άποψή της οι πιέσεις προς τις τράπεζες θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν και επιλεκτικές κινήσεις πώλησης και σε άλλους τίτλους της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

H Emporiki προβλέπει ότι δεδοµένης της αρνητικής διάθεσης για την ανάληψη µεγαλύτερου επενδυτικού ρίσκου στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να ισορροπήσει γύρω από τρέχοντα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε αντίδραση δεν θα είναι εύκολο να διατηρηθεί.

Με ”προσεκτικά” βήματα θα συνεχίσει να κινείται η αγορά εκτιμά η Proton Securities, με τις τραπεζικές μετοχές να παραμένουν στο επίκεντρο.

”Οριακά υψηλότερα” εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξει η αγορά σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής υποαπόδοσης.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σηµείωσε σηµαντική πτώση, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες 1,39% και με τις τραπεζικές µετοχές να δέχονται έντονες πιέσεις για ακόµα µια φορά, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η λύση του Ασφαλιστικού παρουσιάζει ακόµα κάποιες δυσκολίες, καθώς τα συνδικάτα εργαζοµένων και οι διοικήσεις εκφράζουν αντιρρήσεις για συγκεκριµένα θέµατα που συµπεριλαµβάνονται στον νέο νόµο.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις µετοχές των Alpha Bank, Εθνικής και ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v