Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Ο ΟΤΕ και οι τράπεζες

Η αποτίμηση και η θέση της Π&Κ Χρηματιστηριακής για τις μετοχές της Εθνικής, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, και της EFG Εurobank δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών επισημαίνεται στο εβδομαδιαίο report (22/06) με τίτλο ”Ο ΟΤΕ και οι τράπεζες”.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Ο ΟΤΕ και οι τράπεζες
Η αποτίμηση και η θέση της Π&Κ Χρηματιστηριακής για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, και της EFG Εurobank δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών επισημαίνεται στο εβδομαδιαίο report (22/06) με τίτλο ”Ο ΟΤΕ και οι τράπεζες”.

Η χρηματιστηριακή έχει συμπεριλάβει στη λίστα υπεραπόδοσης (Overweight list) τις μετοχές των τεσσάρων τραπεζών και του ΟΤΕ. Για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θέτει τιμή-στόχο τα 34 ευρώ για την Alpha Bank τα 27,5 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς τα 18 ευρώ και την Eurobank τα 29 ευρώ. Για τη μετοχή του ΟΤΕ θέτει τον πήχη στα 16,5 ευρώ.

Παράλληλα η Π&Κ επαναλαμβάνει τη θέση που εξέφρασε στην ετήσια στρατηγική της στα τέλη του 2004, για μια πιο ισορροπημένη απόδοση μεταξύ του ΟΤΕ και των τραπεζών (που επιλέγει) το 2005. Εξάλλου τονίζει ότι το ασφαλιστικό των τραπεζών αποτελεί το φλέγον ζήτημα των ημερών που σε συνδυασμό με την έλλειψη πληροφόρησης για τα οικονομικά του στοιχεία ”παρακίνησε” την φημολογία στον κλάδο.

Στο ετήσιο report της Π&Κ, με τίτλο ”Τι να κάνετε στην Ελλάδα” (Δεκέμβριος 2004) η χρηματιστηριακή είχε παραθέσει 7 αιτίες προκειμένου κάποιος επενδυτής να τοποθετηθεί στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών αναφερόταν στις εργασιακές αλλαγές που θα προκύψουν στην Εθνική Τράπεζα, τον ΟΤΕ και την Intracom.

Παράλληλα έκανε λόγο για περισσότερο ισορροπημένη απόδοση μεταξύ του ΟΤΕ και των τραπεζών, ενώ προσέθετε τη μετοχή του πρώτου στα top picks.

Σε ό,τι αφορά την ειδησεογραφία της εβδομάδας η Π&Κ αναφέρεται στην κατάθεση της ρύθμισης για το ασφαλιστικό υπογραμμίζοντας ότι οι επιπτώσεις σε κάθε τράπεζα παραμένουν ασαφείς. Παράλληλα χαρακτηρίζει αδύναμα τα μεγέθη α΄ τριμήνου της ΔΕΗ, ενώ κρίνει τα αποτελέσματα της Intralot καλύτερα του αναμενόμενου.

Στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο” η χρηματιστηριακή διατηρεί την έκθεσή 65% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους, ήτοι το 32,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v