Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Νέες συστάσεις για EFG, Φουρλή, Γερμανό

Καθοδικές αναθεωρήσεις στις συστάσεις τριών εταιριών (Eurobank, Φουρλής, Γερμανός) περιέχει το εβδομαδιαίο report της Εγνατία Finance. Οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να παραμείνουν στην κορυφή της προσοχής των επενδυτών εν μέσω της ”καταιγίδας” του Ασφαλιστικού, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου με ΔΛΠ, η οποία πλησιάζει.

Εγνατία: Νέες συστάσεις για EFG, Φουρλή, Γερμανό
Αλλαγές στις συστάσεις τριών εισηγμένων εταιριών (Eurobank, Φουρλής, Γερμανός) περιέχει το εβδομαδιαίο report της Εγνατία Finance.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή υποβαθμίζει τη σύσταση για τη Eurobank σε ”accumulate” (”συσσώρευση”) από ”buy” (”αγορά”), όπως και αυτή για τις Φουρλής και Γερμανός από ”accumulate” σε ”hold” (”διακράτηση”). Ως αιτία των αλλαγών προβάλλεται η επίδοση των τιμών των μετοχών.

Η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει νέα κέρδη για τον Γ.Δ., αν και επισημαίνει ότι αυτός διαπραγματεύεται 1,9% χαμηλότερα από τα υψηλά έτους, και άρα θα ανέμενε κάποια αποκόμιση κερδών πριν δοκιμαστούν υψηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις αποτιμήσεις, αναφέρει η χρηματιστηριακή, εντοπίζεται upside potential 8,5% για τον FTSE-20 και 7,5% για τον Γ.Δ., ενώ αν εξαιρεθούν οι τράπεζες, η πιθανότητα ανόδου προσδιορίζεται στο 3,9% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και στο 4,5% για τον Γ.Δ.

Οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να παραμείνουν στην κορυφή της προσοχής των επενδυτών και αυτή την εβδομάδα, αναφέρει η Εγνατία, εν μέσω της ”καταιγίδας” του Ασφαλιστικού, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου με ΔΛΠ, η οποία πλησιάζει.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών την τρέχουσα εβδομάδα θα βρεθεί ο ΟΤΕ, εν αναμονή της αποφάσεως της Ε.Ε. για τη συμμετοχή του Δημοσίου στην εθελούσια έξοδο, υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η Folli Follie και η Intralot ανακοινώνουν μεγέθη α΄ τριμήνου. Για την πρώτη η χρηματιστηριακή δηλώνει ότι δεν αναμένει σημαντικές εκπλήξεις και παραμένει θετική για τη μετοχή. Για την Intralot αναφέρει ότι το management της εισηγμένης έχει ήδη ”προαναγγείλει” τα αποτελέσματα τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v