Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Με το βλέμμα στο εξωτερικό

Θετικούς παράγοντες εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως αποτελούν η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για το Ασφαλιστικό των τραπεζών αφενός και το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ αφετέρου, αν και θεωρούν πως στην παρούσα φάση η Σοφοκλέους θα επηρεαστεί από την εικόνα των ξένων αγορών.

ΑΧΕ: Με το βλέμμα στο εξωτερικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, με τις 3.100 μονάδες να αποτελούν το επόμενο τεχνικό σημείο αντίστασης.

Η Emporiki Bank επισημαίνει πως η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου και του ΟΤΕ θα καθορίσει για άλλη μια φορά την εικόνα της σημερινής συνεδρίασης.

Εξάλλου, επισημαίνει πως κατά την άποψή της μπορεί να εμφανιστεί ενδεχόμενη αδυναμία διεκδίκησης υψηλότερων επιπέδων, ενώ συμπληρώνει πως επιλεκτικές τοποθετήσεις ενδέχεται να διατηρήσουν τον Γενικό Δείκτη κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Proton Securities εκτιμά πως η κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ θα πρέπει να εκληφθούν ως θετικές εξελίξεις, αν και συμπληρώνει πως υπάρχει η αβεβαιότητα αναφορικά με το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει η κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

Επίσης, η Proton Securities συμπληρώνει πως οι εξελίξεις στο εξωτερικό θα αποτελέσουν τον βασικότερο καταλύτη για την πορεία της αγοράς.

Στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και στο πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ αναφέρεται και η Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά πως οι εν λόγω εξελίξεις θα επηρεάσουν τους αντίστοιχους κλάδους.

Επιπρόσθετα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η ”αδυναμία” της Ε.Ε. να καταλήξει σε συμφωνία όσον αφορά στα κονδύλια και στον προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, αναμένεται να επηρεάσει την ψυχολογία της Σοφοκλέους.

Θετικό καταλύτη πάντως, σε εγχώριο επίπεδο, αποτελούν οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις και συγκεκριμένα η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει η Eurocorp για την εγχώρια αγορά, με το βλέμμα, όμως, να είναι στραμμένο στο εξωτερικό.

”Διακράτηση” συνιστά στους επενδυτές με μεσοπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική η Omega Bank στο εβδομαδιαίο report της, ενώ αντίθετα, για τους βραχυπρόθεσʽους επενδυτές εκτιμά πως η προσέγγιση και διατήρηση των τιʽών πάνω από το επίπεδο των 3.060 ʽονάδων θα θεωρηθεί ως σήʽα τοποθετήσεων.

Επιπλέον αποφασιστική είσοδος πρέπει να γίνει σε ενδεχόʽενη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 3.120 ʽονάδων, καθώς θα αυξήσει σηʽαντικά τις πιθανότητες ανοδικής διάσπασης και της επόʽενης αντίστασης στο επίπεδο των 3.150 ʽονάδων, τονίζει η Omega Bank.

Καταλήγει δε επισημαίνοντας πως σε περίπτωση αδυναʽίας συγκράτησης των τιʽών πάνω από το επίπεδο των 3.060 ʽονάδων, ο ∆είκτης θα κινηθεί περαιτέρω πτωτικά έως την επόʽενη περιοχή στήριξης στο επίπεδο των 3.000 ʽονάδων.

Τεχνικά, η περιοχή των 3.100 - 3.120 μονάδων απέδειξε τη δυσκολία της ως τοπικό σημείο αντίστασης και θα απαιτηθεί χρόνος και σχηματισμός συσσώρευσης για την υπέρβασή της, αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report.

Το ”σκαλοπάτι” που είναι σε εξέλιξη ενδεχομένως να αποτελέσει το τελευταίο οχυρό των πωλητών πριν από την επίτευξη νεότερου υψηλού, πάνω δηλαδή από τις 3.151 μονάδες που κρατούν από τις 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώνει η Πήγασος.

Επίσης, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η μικρή βελτίωση της κινητικότητας που εμφανίζουν οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης δεν μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστική μετακύλιση του ενδιαφέροντος, ωστόσο ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των εταιριών που έπεισαν για τα αποτελέσματά τους ή για κάποιες επερχόμενες στρατηγικές κινήσεις που θα επηρεάσουν την κερδοφορία και την επιχειρηματική δομή τους.

Σε αυτές τις εταιρίες η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ παραμένει αυστηρά εστιασμένη έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο της ελληνικής αγοράς, ενώ διατηρεί τη θετική οπτική για την πορεία της αγοράς στους επόμενους δύο μήνες, για τους οποίους θεωρεί ότι θα υπάρξει κορύφωση της ανοδικής τάσης για το 2005.

Τι έγινε την Παρασκευή 17 Ιουνίου: Χαμηλότερα, κατά 0,39%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στο πλαίσιο τεχνικής διόρθωσης αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v