Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Στα μισά του δρόμου η αγορά

Η πρόσφατη άνοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών έφεραν την αγορά στο ήμισυ του δρόμου από το στόχο, επισημαίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (15/6), τονίζοντας ότι εφεξής θα είναι περισσότερο επιλεκτική. Πρώτη επιλογή στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Εθνικής.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Στα μισά του δρόμου η αγορά
Η πρόσφατη άνοδος της Σοφοκλέους έχει φέρει την αγορά στα μισά του δρόμου από το στόχο, επισημαίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (15/6), τονίζοντας ότι από ’δώ και στο εξής θα είναι επιλεκτικότερη.

Εξάλλου, η Π&Κ τονίζει ότι παραμένει ”υπερασπιστής” του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ. Παράλληλα αναφέρει την παρουσία ενδείξεων που καταδεικνύουν την πιστωτική επέκταση, δεδομένο που θα ενισχύσει τον τραπεζικό κλάδο και την κορυφαία επιλογή της (top pick) σε αυτόν, την Εθνική Τράπεζα.

Ο Τιτάνας παραμένει μια ιστορία ανάπτυξης με κορυφαίο management επισημαίνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, που ωστόσο διατηρούν επιφυλάξεις για τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή αναφέρεται επίσης στη νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ αλλά και στην αναβάθμιση της σύστασης για τα ΕΛΠΕ. Πιο συγκεκριμένα η νέα τιμή για την ΕΧΑΕ τέθηκε στα 6,7 ευρώ, από 6,3 προηγουμένως, ενώ η σύσταση για τα ΕΛΠΕ αναβαθμίστηκε σε ”Equalweight”.

Στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της η χρηματιστηριακή διατηρεί την έκθεση 65% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι το 32,5% αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Παράλληλα οι αναλυτές της χρηματιστηριακής υπογραμμίζουν ότι η απορρόφηση της Πρόοδος από την EFG Eurobank θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας, λόγω των φορολογικών οφελών που θα προκύψουν.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ΧΑ η Π&Κ επισημαίνει την άνοδο, που οφείλεται κυρίως στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, ενώ από τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει την πορεία της Intralot και των ΚΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v