Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Ευαίσθητη” η ψυχολογία

”Ευαίσθητη” είναι η ψυχολογία που επικρατεί στην αγορά εκτιμά η πλειονότητα των χρηματιστηριακών, σε συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης που ανακοινώθηκε χθες για το Ασφαλιστικό. Παραμένουν στο προσκήνιο οι τράπεζες.

ΑΧΕ: ”Ευαίσθητη” η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι εισροές ξένων κεφαλαίων παραμένουν βασικός παράγοντας όσον αφορά στη διαμόρφωση της μεσοπρόθεσμης τάσης, σημειώνει η Εθνική ΑΧΕ.

Οι τραπεζικές µετοχές αναµένεται να ξαναβρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης έπειτα από την κατάθεση της νοµοθετικής ρύθµισης για το Ασφαλιστικό, αναφέρει η Emporiki, η οποία εκτιμά πως η επιφυλακτικότητα θα επικρατήσει και στη σηµερινή συνεδρίαση µε τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε αρνητικές περιοχές.

Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το ενδεχόμενο περαιτέρω πτώσης στη Σοφοκλέους.

Η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά παραμένει ”ευαίσθητη” καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό εγείρουν απορίες και δεν δίνουν πληροφορίες για τις επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τράπεζα χωριστά εκτιμά η Proton Securities.

H Proton Securities συμπληρώνει πως η Eurobank αναμένεται να συνεχίσει να υπεραποδίδει, λόγω της περιορισμένης της έκθεσης στο θέμα του Ασφαλιστικού.

Από την πλευρά της η Σιγμα Securities σημειώνει πως προσεκτική ανάγνωση των όρων στο θέμα του Ασφαλιστικού ενδέχεται να διαφοροποιήσει τις πρώτες εντυπώσεις, συμπληρώνοντας πως ενδέχεται να παρουσιαστεί ”ήπια” αντίδραση σήμερα.

”Πιέσεις” στις τιμές των μετοχών των τραπεζών δημιούργησαν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επίλυση του Ασφαλιστικού – όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο – αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance η λύση που δόθηκε δεν είναι ευνοική για όλες τις τράπεζες. Ωστόσο, επισημαίνει πως η αρχική αρνητική αντίδρασης ήταν λογική, συμπληρώνοντας πως ενδέχεται να διατηρηθεί για ορισμένες περιπτώσεις μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στις επιπτώσεις που θα εμφανιστούν στον ισολογισμό των τραπεζών (όπως Εθνική, Alpha Bank και Εμπορική).

Πάντως η Εγνατία Finance εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές ενδέχεται να εμφανιστεί και πάλι στο πλαίσιο μελλοντικών πιθανών οφελών, από τη λύση που δόθηκε στο θέμα του Ασφαλιστικού.

Τι έγινε χθες: Πτωτικά κινήθηκε η Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες 1,07%, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι τραπεζικές μετοχές ήταν εκείνες που πιέστηκαν περισσότερο σε συνέχεια της ανακοίνωσης από την κυβέρνηση ότι δεν θα συμμετέχει στο κόστος όσον αφορά στο Ασφαλιστικό.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής, Τράπεζας Πειραιώς και ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v