Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στα 32 ευρώ την ”βλέπει” η Citigroup

Διατηρεί την τιμή-στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Citigroup σε έκθεση με ημερομηνία 13 Ιουνίου. Για το 2005 τα καθαρά κέρδη της Εθνικής εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 645 εκατ. ευρώ.

Εθνική: Στα 32 ευρώ την ”βλέπει” η Citigroup
Διατηρεί την τιμή-στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Citigroup σε έκθεση με ημερομηνία 13 Ιουνίου.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου στα 28,38 ευρώ.

Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου συναντήθηκαν στις 10 Ιουνίου στην Αθήνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής και συγκεκριμένα τον κ. Ανθ. Θωμόπουλο (CFO) και τον κ. Π. Μυλωνά (Head of Strategy).

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η τράπεζα αναμένει πως η αύξηση των στεγαστικών δανείων θα συνεχίσει να ενισχύεται με τον ίδιο ρυθμό. Ωστόσο η αύξηση των ρυθμών στην καταναλωτική πίστη εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθεί. Η Citigroup εκφράζει την άποψη ότι η Εθνική παράγει πλεονάζοντα κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν την οργανική της ανάπτυξη.

Μάλιστα το management της τράπεζας αναμένει την ύπαρξη αρκετών κεφαλαίων για να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα σε ”καλά μερίσματα” και επαναγορές ιδίων μετοχών.

Ωστόσο η Citigroup εκτιμά ότι η τράπεζα θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις επαναγορές ιδίων μετοχών, που ίσως να μειώσουν τη ρευστότητα των τίτλων της. Μάλιστα προβλέπει ότι τα μερίσματα θα συνεχίσουν να αποτελούν την πρωταρχική πηγή επιστροφών κεφαλαίου, εκτιμώντας αύξηση ύψους 30% για το 2005.

Για το 2005 τα καθαρά κέρδη της Εθνικής εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 645 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v