Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Χαμηλότερα θέτουν τον πήχη Εurobank, Εγνατία

Νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο τα 23,1 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΔΕΗ η Εγνατία Finance, ενώ η Eurobank Sec. υποβαθμίζει σε ”Market Perform” τη σύσταση για τη μετοχή της εισηγμένης. Αμετάβλητη διατηρεί τη σύσταση ”accumulate” η Εγνατία Finance.

ΔΕΗ: Χαμηλότερα θέτουν τον πήχη Εurobank, Εγνατία
Νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο τα 23,1 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΔΕΗ η Εγνατία Finance, ενώ η Eurobank Sec. υποβαθμίζει σε ”Market Perform” τη σύσταση για τη μετοχή της εισηγμένης.

Aναλυτικότερα, σε πτωτική αναθεώρηση της τιμής-στόχου κατά 3,5%, και συγκεκριμένα στα 23,10 ευρώ από τα 24 ευρώ πριν, προχώρησε η Εγνατία Finance για τη μετοχή της ΔΕΗ σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Ιουνίου, όπου διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση ”accumulate”.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση, 13 Ιουνίου, στα 20,20 ευρώ.

Όπως εξηγεί η Εγνατία Finance, η μείωση της τιμής-στόχου αντανακλά την υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της ΔΕΗ, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”accumulate” στο πλαίσιο της εκτίμησής της ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν πτωτικά από το 2006 και μετά.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη μεσοπρόθεσμη εικόνα της ΔΕΗ, η Επιχείρηση συνεχίζει να αποτελεί μια ”ισχυρή” επενδυτική περίπτωση που παρουσιάζει σημαντική ρευστότητα, αλλά και ικανοποιητική μερισματική απόδοση.

Για το πρώτο τρίμηνο του έτους, πάντως, η Εγνατία Finance προβλέπει ”αδύναμα” μεγέθη, λόγω, μεταξύ άλλων, της μη ευνοϊκής σύγκρισης με το 2004 (η ζήτηση αυξήθηκε μόλις κατά 1%), των σημαντικά αυξημένων τιμών των καυσίμων, αλλά και των υψηλότερων αποσβέσεων.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη και τα EBITDA θα υποχωρήσουν κατά 15% (στα 98,3 εκατ. ευρώ) και κατά 10,2% (στα 336,9 εκατ. ευρώ), αντίστοιχα.

Εξάλλου, σε ”Market Perform” υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ η Eurobank Sec. σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2005.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της ΔΕΗ ”έχουν χάσει την λάμψη τους”, ενώ εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται με premium 6,3% το δείκτη Ev/EBITDA 2005 συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της.

Παράλληλα η Eurobank Sec. εκτιμά πως η μερισματική πολιτική της επιχείρησης και αλλά και η φύση της λειτουργίας της προσφέρουν μια ικανοποιητική αμυντική επιλογή. Για το 2005 τα μετά φόρων κέρδη 2005 της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 293,4 εκατ. ευρώ και τα EPS 2005 στα 1,26 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v