Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Θετικές προοπτικές διακρίνει η Proton

Την τιμή-στόχο των 14,40 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” επαναδιατυπώνει η Proton Securities για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Ιουνίου και τίτλο ”Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου υποστηρίζουν το outlook”.

Την τιμή-στόχο των 14,40 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” επαναδιατυπώνει η Proton Securities για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Ιουνίου και τίτλο ”Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου υποστηρίζουν το outlook”.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 15,06 ευρώ.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τόσο η σημαντική αύξηση των εσόδων όσο και των κερδών ήταν ανάλογες των προβλέψεων και για το σύνολο του έτους.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η πιστωτική επέκταση της τράπεζας θα παραμείνει ”ισχυρή”, με τα στεγαστικά δάνεια να ενισχύονται κατά 44,5% και τα καταναλωτικά κατά 31,4% στο σύνολο του 2005.

Η Proton Securities σημειώνει πως προσάρμοσε το μοντέλο της για την Τράπεζα Πειραιώς με βάση τα ΔΛΠ.

Παράλληλα, αναφέρει πως προβλέπει μέση ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή της τάξης του 24,2% για την περίοδο 2004-2007, σε επίπεδα ανάλογα των εγχώριων ομοειδών επιχειρήσεων, σε συνέχεια του συνδυασμού της επέκτασης του δικτύου της λιανικής αλλά και της διακράτησης του κόστους.

Επίσης, η Proton Securities εξηγεί τη διατήρηση της σύστασης ”neutral” κυρίως λόγω της αποτίμησης, καθώς εκτιμά ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της τράπεζας συμπεριλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό το υποσχόμενο outlook της κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v