Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Παραμένουμε θετικοί για την αγορά

Τη θετική της άποψη για την αγορά διατηρεί η Π&Κ στην εβδομαδιαία στρατηγική της ανάλυση με ημερομηνία 8 Ιουνίου, αν και επισημαίνει πως το περιθώριο ανόδου έχει μειωθεί. Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις θετικές εξελίξεις σε εταιρίες του Δημοσίου, αν και θεωρεί ρίσκο την υπερβολική ανάμειξη του κράτους.

Π&Κ: Παραμένουμε θετικοί για την αγορά
Τη θετική της άποψη για την αγορά διατηρεί η Π&Κ στην εβδομαδιαία στρατηγική της ανάλυση με ημερομηνία 8 Ιουνίου και τίτλο ”Μomentum drivers”, αν και επισημαίνει πως το περιθώριο ανόδου έχει μειωθεί.

”Η αγορά µπήκε σε θετική τροχιά, κυρίως µε αφορµή τις προσδοκίες για εργασιακές αναδιαρθρώσεις και επίλυση του Ασφαλιστικού. Η κυβέρνηση δείχνει να υιοθετεί προτάσεις-λύσεις οι οποίες είναι συµφέρουσες για τις συγκεκριµένες εισηγµένες εταιρίες που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο”, αναφέρει η Π&Κ.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το ρίσκο έγκειται στην υπερβολική ανάµειξη του κράτους στα ζητήµατα των εταιριών αυτών.

Επιχειρώντας την ”ανασκόπηση” του προηγούμενου επταημέρου, η Π&Κ τονίζει πως οι τράπεζες και ο ΟΤΕ οδήγησαν την αγορά υψηλότερα λόγω των προσδοκιών για επίλυση του ασφαλιστικού ζητήµατος και της υλοποίησης των αναδιαρθρώσεων. Από τις µικρές και µεσαίες κεφαλαιοποιήσεις σημειώνει την καλή πορεία των Intralot, S&B, Τεχνικής Ολυµπιακής και J&P Άβαξ.

Σε επίπεδο αποτελεσµάτων η εβδοµάδα κύλησε χωρίς σηµαντικά νέα, καθώς οι περισσότερες εταιρίες κατευθύνονται προς τα τέλη του µήνα, αναφέρεται στο εβδομαδιαίο report. Τα Ελληνικά Χρηµατιστήρια που ανακοίνωσαν αποτελέσµατα τριµήνου δεν παρουσίασαν αξιόλογες µεταβολές σύµφωνα µε τα ΔΛΠ, ενώ αξίζει να σηµειωθεί η µεγάλη διακύµανση των αποτελεσµάτων λόγω της βαρύτητας του όγκου συναλλαγών στο Χ.Α., καταλήγει η εταιρία.

Η Π&Κ στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της διατηρεί την έκθεση ποσοστού 65% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι το 32,5%, αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρεται στη νέα υψηλότερη τιμή-στόχο των 12,7 ευρώ που έθεσε για τη Motor Oil, αλλά και στην υποβάθμιση της σύστασης (”equalweight”).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v