Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Αλλαγές στη διαχείριση των δεικτών FTSE

Αλλαγές στους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών FTSE/XA 20, FTSE/XA Mid 40 και FTSE/XA Small Cap 80 ανακοίνωσε το Χ.Α.

Χ.Α.: Αλλαγές στη διαχείριση των δεικτών FTSE
Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Δεικτών FTSE/ΧΑ, κατά τη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου 2005, συμφώνησε 2 αλλαγές των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών FTSE/XA 20, FTSE/XA Mid 40 και FTSE/XA Small Cap 80, όσον αφορά στον υπολογισμό του αριθμού των μετοχών και τις απαιτήσεις καταλληλότητας υφισταμένων ή μελλοντικά συμμετεχουσών μετοχών.

1. Αρχής γενομένης από την επόμενη συνάντηση της επιτροπής τον Σεπτέμβριο, όλες οι υφιστάμενες ή μελλοντικά συμμετέχουσες μετοχές στους δείκτες θα πρέπει σε ετήσια βάση να έχουν συναλλαγές τουλάχιστον 20% των εκδιδόμενων μετοχών τους (αύξηση της απαίτησης από 10%), ώστε να δύναται να συμμετέχει σε οποιονδήποτε εκ των δεικτών FTSE/XA.

2. Οι κανόνες που αφορούν στον υπολογισμό των εκδιδόμενων μετοχών έχουν απλοποιηθεί. Ο συγκεκριμένος αριθμός μετοχών θα υπολογίζεται σύμφωνα με τον εκάστοτε κανονισμό του Χ.Α.

Επομένως, τίθενται σε ισχύ, από την επόμενη τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση του Σεπτεμβρίου, οι ακόλουθοι νέοι κανόνες:

Τμήμα 4.3 (γ)

Όλες οι μετοχές θα πρέπει να έχουν συναλλαγές τουλάχιστον 20% των εκδιδόμενων μετοχών τους, μετά την εφαρμογή κάθε περιορισμού του δείκτη ευρείας διασποράς, κατ’ έτος. (Στην περίπτωση υποψήφιων νέων εκδόσεων, ο όρος αυτός θα αντιμετωπιστεί σε αναλογική βάση).

Τμήμα 8

* 8.1 Προκειμένου να υπολογιστούν οι δείκτες FTSE/XA, το πλήθος των τεμαχίων κάθε μετοχής θα εκφράζεται στον εγγύτερο αριθμό.

* 8.2 Εάν μία εταιρική πράξη εφαρμοστεί σε μία συμμετέχουσα στο δείκτη εταιρία με τρόπο που να επηρεάζει την τιμή και το πλήθος των τεμαχίων των μετοχών της σύμφωνα με τον εκάστοτε κανονισμό του Χ.Α., η μεταβολή αυτή θα εφαρμόζεται ταυτόχρονα με την εταιρική πράξη.

* 8.3 Οποιαδήποτε εξαίρεση στις ανωτέρω μεταβολές πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Επιτροπής Δεικτών FTSE/XA και να κοινοποιηθεί στους χρήστες έγκαιρα πριν από την υλοποίησή τους.

* 8.4 Κάθε τροποποίηση θα γίνεται πριν από την έναρξη του υπολογισμού του δείκτη για την εκάστοτε ημέρα συνεδρίασης, εκτός εάν αυτό δεν καθίσταται εφικτό λόγω συνθηκών της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v