Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Top picks Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank

Τη σύσταση ”overweight” για τις μετοχές των Alpha Bank (με τιμή-στόχο τα 26 ευρώ και Εθνικής Τράπεζας (με τιμή-στόχο τα 32 ευρώ), οι οποίες και αποτελούν top pick, επαναδιατυπώνει η Citigroup σε έκθεσή της. Στα 27 ευρώ η τιμή-στόχος για Eurobank.

Citigroup: Top picks Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank
Τη σύσταση ”overweight” για τις μετοχές των Alpha Bank (με τιμή-στόχο τα 26 ευρώ) και Εθνικής Τράπεζας (με τιμή-στόχο τα 32 ευρώ), οι οποίες και αποτελούν top pick, επαναδιατυπώνει η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Ιουνίου, με την οποία εστιάζει στις ελληνικές τράπεζες.

Εξάλλου, στην ίδια έκθεση ο ξένος οίκος επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”buy” και την τιμή-στόχο των 27 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Ιουνίου στα 28,18 ευρώ, της Alpha Bank στα 23,44 ευρώ και της Eurobank στα 25,70 ευρώ.

Η Citigroup επισημαίνει πως τρεις ελληνικές τράπεζες συμμετείχαν στο top-ten από πλευράς εσόδων, μεταξύ του συνόλου των ευρωπαϊκών τραπεζών στο 2004.

Προβλέπει δε ότι στο top-five του 2005 θα συμπεριλαμβάνονται τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς), εξαιρουμένων εκτάκτων εσόδων, ενώ επισημαίνει πως διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων είναι εφικτός όχι μόνο για το 2005, αλλά και πέραν αυτού.

Συμπληρώνει, επίσης, πως η Ελλάδα αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα από πλευράς ανάπτυξης μεταξύ του συνόλου της ευρωπαϊκής λιανικής τραπεζικής.

Τονίζει παράλληλα πως η λιανική τραπεζική είναι εκείνη η οποία αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους των ελληνικών τραπεζών.

Επιπλέον, αναφέρει πως προβλέπει μέση αύξηση της τάξης του 14-16% στα καθαρά έσοδα από τόκους των ελληνικών τραπεζών την περίοδο 2005-2006.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Alpha Bank, η Citigroup σημειώνει πως πρόκειται για την tράπεζα εκείνη, η ανάπτυξη της οποίας είναι περισσότερο διαφοροποιημένη από το σύνολο των ελληνικών τραπεζών.

Η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 10,2 φορές τα εκτιμώμενα (αναπροσαρμοσμένα) κέρδη του 2006, το οποίο και βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό όσον αφορά στο εύρος διαπραγμάτευσής της, προσθέτει η Citigroup.

Για τη Eurobank, ο ξένος οίκος αναφέρει πως αποτελεί την tράπεζα εκείνη που καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση στα έσοδα μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, ενώ συμπληρώνει πως ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, σε σχέση με τον κλάδο, δικαιολογεί premium για τη μετοχή.

Σχετικά με την Εθνική Τράπεζα, επισημαίνει πως η νέα διοίκηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της όσον αφορά σε κινήσεις αναδιάρθρωσης, οι οποίες και θα ωθήσουν την κερδοφορία της τράπεζας στο μέλλον.

Επιπλέον, συμπληρώνει πως η μετοχής της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύεται 11,6 φορές τα εκτιμώμενα (αναπροσαρμοσμένα) κέρδη του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v