Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Παραμένει θετική η Eurobank Sec., ”Οutperform”

Παραμένει θετική για τον ΟΤΕ η Eurobank Sec. σε έκθεσή της (02/06), διατηρώντας τη σύσταση ”Outperform” και τη μετοχή του οργανισμού στα top picks. Βάσει εκτιμήσεων ο ΟΤΕ θα καταγράψει ζημιές 370 εκατ. ευρώ. Τα σχόλια για Rom Telecom, Globul.

ΟΤΕ:Παραμένει θετική η Eurobank Sec., ”Οutperform”
Παραμένει θετική για τον ΟΤΕ η Eurobank Sec. σε έκθεσή της (02/06), διατηρώντας τη σύσταση ”Outperform” και τη μετοχή του οργανισμού στα top picks. Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου στα 14,74 ευρώ.

Aναμένουμε το 2005 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης στο οποίο ο ΟΤΕ θα βαδίσει, βάσει μιας νέας φιλοσοφίας, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας παράλληλα την πρόοδο στην αναδιάρθρωση του κομματιού της σταθερής τηλεφωνίας.

Ο ΟΤΕ με βάση τις εκτιμήσεις της Eurobank Sec. θα καταγράψει ζημιές 370 εκατ. ευρώ το 2005 και κύκλο εργασιών ύψους 5,2 δισ. ευρώ (US GAAP).

Αναφορικά με την εθελουσία έξοδο η Eurobank Sec. εκτιμά ότι ένα ποσοστό 80% από το σύνολο των 6.000 εργαζομένων, θα κάνουν χρήση του δικαιώματος, διαμορφώνοντας το κόστος για τον οργανισμό στα 800 εκ. ευρώ περίπου, που θα επιβαρύνουν τα μεγέθη του 2005.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή προβλέπει πτώση της τάξεως του 4,3% και 3,9% στα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας του οργανισμού για το 2005 και 2006 αντίστοιχα.

Σε σχέση με τη Rom Telecom η Eurobank Sec. υπογραμμίζει τη μείωση στα κόστη και θεωρεί ότι παρά τη φιλελευθεροποίηση της ρουμανικής αγοράς η εταιρία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Μάλιστα αναφέρεται σε δηλώσεις κύριων μετόχων της Rom Telecom για την πιθανότητα εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου.

Eξάλλου, στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Globul συμπεριλαμβάνεται η παρουσία πλήθους ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή, η συνεργασία με το δίκτυο των 60 καταστημάτων του Γερμανού, αλλά και η πρόσφατη εξαγορά άδειας σταθερής τηλεφωνίας, που θα επιτρέψει στην εταιρία να προσφέρει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Αντίθετα, στους κινδύνους περιλαμβάνονται κυρίως ζητήματα που σχετίζονται με τον αναπτυσσόμενο χαρακτήρα της βουλγαρικής οικονομίας, τονίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως όσο περισσότερο ”πλησιάζει” στην ΕΕ η χώρα, τόσο ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v