Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μείωση τιμής-στόχου στα 26,90 ευρώ από CSFB

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 26,90 ευρώ, από τα 29 ευρώ πριν, προχώρησε η CSFB, ενώ παράλληλα ο ξένος οίκος υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της Επιχείρησης κατά 25% για το 2005 και κατά 10% για το 2006.

ΔΕΗ: Μείωση τιμής-στόχου στα 26,90 ευρώ από CSFB
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 26,90 ευρώ, από τα 29 ευρώ πριν, προχώρησε η CSFB, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”outperform”.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε χθες 1 Ιουνίου στα 20,44 ευρώ, ενώ, όπως επισημαίνει η CSFB, παρά τη μείωση η τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 34% από τα τρέχοντα επίπεδα, το οποίο και είναι από τα υψηλότερα για τον κλάδο.

Εξηγώντας τη μείωση στην τιμή-στόχο, η CSFB εξηγεί πως προκύπτει ως εξής: μείωση 1,4 ευρώ λόγω των τιμών των καυσίμων υλών, μείωση 0,6 ευρώ λόγω της έκθεσης της ΔΕΗ στις αυξημένες τιμές του κάρβουνου, μείωση 0,4 ευρώ λόγω των αυξημένων τιμών σε εισαγόμενα προϊόντα και αύξηση 0,5 ευρώ λόγω της μείωσης των κεφαλαιουχικών δαπανών στο 2005.

Παράλληλα, ο ξένος οίκος υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της Επιχείρησης κατά 25% για το 2005 και κατά 10% για το 2006.

Η CSFB εξηγεί πως η υποβάθμιση των εκτιμήσεών της οφείλεται στις απρόσμενες αυξήσεις που κατέγραψαν οι τιμές των καυσίμων υλών που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου.

Επισημαίνει, πάντως, πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform”, καθώς παραμένει πεπεισμένη για τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v