Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική υποδοχή από ΑΧΕ για ανακοινώσεις ΟΠΑΠ

Αναβάθμιση της τιμής-στόχου (Εγνατία), αλλά και γενικότερα θετικά σχόλια εκ μέρους των αναλυτών (Citigroup, Alpha Finance, EFG Sec, Marfin, Π&Κ, Proton, Σίγμα, CSFB) προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του ΟΠΑΠ για το μέλλον των παιχνιδιών του. Τι σενάρια εξετάζουν οι αναλυτές για τις σχέσεις με Intralot και τι εκτιμούν για την αποτίμηση της εταιρίας.

Θετική υποδοχή από ΑΧΕ για ανακοινώσεις ΟΠΑΠ
Στα 24 ευρώ, από 22,5, αναβάθμισε η Εγνατία Finance την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ (1/6/2005), προκειμένου να ενσωματώσει τα οφέλη από την προσθήκη των ελληνικών παιχνιδιών στο ”Πάμε Στοίχημα”. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση για ”συσσώρευση”.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο ΟΠΑΠ να αποφασίσει την εξ ολοκλήρου διοργάνωση του Στοιχήματος, η Εγνατία αναφέρει ότι κάτι τέτοιο θα αύξανε την τιμή-στόχο του Οργανισμού κατά 2 ευρώ. Συγχρηματοδότηση από ΟΠΑΠ και Intralot στο σχέδιο αύξησης των αποδόσεων του Στοιχήματος ”βλέπει” η Εγνατία.

Η αύξηση των αποδόσεων στο 65%-70%, μολονότι θα αυξήσει τα έσοδα από το Στοίχημα κατά 300 εκατ. ευρώ, θα αφήσει την τιμή-στόχο που θέτει η χρηματιστηριακή ανεπηρέαστη, καθώς τα υψηλότερα έσοδα θα αντισταθμιστούν από τη μείωση του περιθωρίου κέρδους.

”Οπωσδήποτε θετικό νέο” χαρακτηρίζει η Citigroup την είσοδο ελληνικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα”, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones. Ο οίκος αναμένει την ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών γύρω από τη συμφωνία με Intralot για την αύξηση των αποδόσεων.

”Μεγάλο” χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο ανοδικής κίνησης του ΟΠΑΠ η Alpha Finance, εν όψει της εισαγωγής στο Στοίχημα και ελληνικών αγώνων. Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις ανάμεσα στον Οργανισμό και την Intralot για αύξηση της απόδοσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού έως το 65%-70%, η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα ήταν θετικό για τον ΟΠΑΠ και ουδέτερο για την Intralot.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πιθανότητα ο ΟΠΑΠ να λειτουργήσει μόνος το ”Πάμε Στοίχημα”, η Alpha Finance αναφέρει πως κατά την εκτίμησή της ο Οργανισμός δεν έχει την ευελιξία να επιχειρήσει κάτι τέτοιο 1,5 χρόνο πριν από τη λήξη της συμφωνίας. Η Alpha Finance παραμένει θετική για τον ΟΠΑΠ και ουδέτερη για την Intralot.

Κατά την άποψη της Σίγμα, τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και η Intralot βρίσκονται στο μέσο μιας διαδικασίας επικοινωνιακής στρατηγικής προκειμένου να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από τις υπάρχουσες συμφωνίες τους. Όπως αναφέρει, ο ΟΠΑΠ επιχειρεί να ασκήσει πίεση στην Intralot (απειλώντας τη μη ανανέωση της σύμβασης) προκειμένου να μοιραστούν το κόστος από την αύξηση των αποδόσεων του Στοιχήματος, κάτι που η Intralot δεν έχει κανένα λόγο να κάνει.

Αδικαιολόγητη θεωρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την πίεση που δέχτηκε χθες η μετοχή της Intralot, ενώ, όπως αναφέρει στην αποτίμησή της για την Intralot, δεν ενσωματώνει την πιθανότητα ανανέωσης της διαχείρισης του Στοιχήματος.

”Αν και είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε τα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού, πιστεύουμε ότι παρέχουν θετικές προοπτικές”, αναφέρει η EFG Eurobank Securities στο πρωινό της report, μέσω του οποιου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform”.

Από την πλευρά της, η Proton στο πρωινό της report αναφέρει πως σε ό,τι αφορά την Intralot η τιμή-στόχος μπορεί να μειωθεί το πολύ κατά 1,7-2 ευρώ ανά μετοχή σε περίπτωση μη ανανέωσης της σύμβασης για το Στοίχημα. Στις αποτιμήσεις της για την εταιρία η χρηματιστηριακή έχει ενσωματώσει 50% πιθανότητα να μην υπάρξει ανανέωση, τη στιγμή που η αποτίμηση της εταιρίας ωφελείται από την προσθήκη ελληνικών αγώνων στο Στοίχημα.

Άλλωστε, θετικά υποδέχτηκαν Credit Suisse First Boston και Marfin Analysis (31/5) τις ανακοινώσεις της διοίκησης για τα παιχνίδια του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, η Marfin θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη 2006 και την αποτίμηση του ΟΠΑΠ, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 22 ευρώ και τη σύσταση ”neutral”.

Η χρηματιστηριακή στην έκθεσή της (31/5) με τίτλο ”Bingo” επισημαίνει ότι πέρα από ορισμένες βραχυπρόθεσμες επιφυλάξεις για την τρέχουσα κατάσταση των τερματικών του ΟΠΑΠ οι ανακοινώσεις της διοίκησης της εταιρίας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές και θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα προσεχή έτη.

Εξάλλου, θετικές χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ η CSFB σε έκθεσή της με τίτλο (”Right Direction”), διατηρώντας παράλληλα την τιμή-στόχο των 21,5 ευρώ και τη σύσταση ”οutperform” (31/5).

O διεθνής οίκος τονίζει ότι δεν προχωρά σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου, αφού αναμένει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Intralot.

Παράλληλα, η CSFB αναφέρεται σε προηγούμενη έκθεσή της, βάσει της οποίας η εισαγωγή των ελληνικών ποδοσφαιρικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα” θα προσέθετε, υπό συνθήκες, 6 ευρώ στην αποτίμηση του ΟΠΑΠ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στη συνεδρίαση της Τρίτης στα 22,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v