Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από την Ευρώπη η τάση

Από την Ευρώπη εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα διαμορφωθεί η τάση στη Σοφοκλέους σήμερα, ενώ μερίδα των αναλυτών κάνει λόγο για συνέχιση των κινήσεων αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες, αλλά και ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Από την Ευρώπη η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν και σήμερα οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνει η Marfin Analysis.

Με τάσεις συσσώρευσης προβλέπει η Proton Securities πως θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ εκτιμά πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες και ο ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως ο Γενικός Δείκτης έχει προσπαθήσει να φτάσει στις 3.000 μονάδες με την ψυχολογία να υποστηρίζεται από έναν αριθμό εξελίξεων που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις, τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, αλλά και την αναμενόμενη επίλυση στο Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Για σήμερα η Εγνατία Finance εκτιμά πως το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στον ΟΠΑΠ, ενώ η γενικότερη τάση της αγοράς αναμένεται να προέλθει από την Ευρώπη.

Επίσης, η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι αλλαγές στον δείκτη MSCI ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναδιαρθρώσεις ορισμένων χαρτοφυλακίων.

Η Σίγμα Securities αναφέρεται στην αποκοπή μερίσματος του ΟΠΑΠ, ενώ παράλληλα σημειώνει πως και η μετοχή της Cosmote ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε συνέχεια των χθεσινών πτωτικά αναθεωρημένων προβλέψεων της διοίκησης για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005.

Η Eurocorp εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν σήμερα χαμηλότερα, σε συνέχεια των χθεσινών απωλειών στις ΗΠΑ αφενός και αφετέρου λόγω της ευρύτερης αρνητικής ψυχολογίας που επικρατεί στην Ευρώπη, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στο ευρώ, το οποίο κατέγραψε χαμηλά 7 μηνών.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,62% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, στο πλαίσιο κινήσεων αποκόμισης κερδών αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v