Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin Analysis: ”Ράλι με οδηγό τoν ΟΤΕ”

Συνολικά 10 μετοχές αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Marfin Hellenic, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της (30/05) που τιτλοφορείται ”Ράλι με οδηγό τον ΟΤΕ”. Η Marfin εκτιμά ότι το ενδιαφέρον της αγοράς θα εστιαστεί στις εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών.

Μarfin Analysis: ”Ράλι με οδηγό τoν ΟΤΕ”
Το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας ήταν η συμφωνία για την εθελουσία έξοδο των εργαζομένων του ΟΤΕ, επισημαίνει η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της (30/05), με τίτλο ”Ράλι με οδηγό τον ΟΤΕ”, παραθέτοντας παράλληλα τις 10 κορυφαίες επιλογές της (top picks).

Τα top picks της χρηματιστηριακής περιλαμβάνουν 10 μετοχές εταιριών, για τις οποίες η Marfin συνιστά ”Outperform”.

Αναλυτικότερα οι 10 κορυφαίες επιλογές είναι: Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος 30,7 ευρώ, προβλεπόμενο P/E 2005, 15,5), Τιτάνας (27 ευρώ, P/E 2005 10,4), Cosmote (16 ευρώ P/E 2005, 14,3), Folli Follie (26,5 ευρώ, P/E 2005, 13,2), Fourlis (7,5 ευρώ, P/E 2005, 21,2), Γερμανός (26 ευρώ, P/E 2005, 16,4) και Motor Oil (13,8 ευρώ, P/E 2005, 20,2). Περιλαμβάνουν ακόμα τις μετοχές: ΜΕΤΚΑ (7,2 ευρώ, P/E 2005, 11), Mαίλλης (5 ευρώ, P/E 2005, 11,5) και Frigoglass (5,2 ευρώ, P/E 2005, 10,1).

Αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι διαθέτει προοπτικές υψηλής ανάπτυξης, ενώ προβλέπει μέση ετήσια αύξηση κερδών ανά μετοχή υψηλότερη του 30% για την περίοδο μέχρι και το 2007.

Ο Τιτάνας αποτελεί μια εταιρία με πολύ καλή διοίκηση και ποιοτικά χαρακτηριστικά, τονίζει η Marfin Analysis, επισημαίνοντας τα αμυντικά χαρακτηριστικά της μετοχής και το discount που διαπραγματεύεται έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της.

Για τη μετοχή της Cosmote υπογραμμίζεται ο υγιής ισολογισμός της εισηγμένης η ελκυστική μερισματική πολιτική της αλλά η πρωτιά του αριθμού των συνδρομητών της.

Εξάλλου, για τη Folli Follie η χρηματιστηριακή κρίνει ως καταλύτες για τη πορεία των τίτλων την επιθετική επέκταση του δικτύου της σε αγορές όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, αλλά και την περαιτέρω επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε ό,τι αφορά το Γερμανό επισημαίνεται ότι η στρατηγική του ομίλου περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου σε χώρες όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η ΠΓΔΜ. Η εισηγμένη εκτιμάται ότι θα ευνοηθεί από την ενίσχυση της χρήσης των κινητών συσκευών στην Ελλάδα.

Τα EBITDA της Motor Oil προβλέπεται να σημειώσουν μέση ετήσια αύξηση ύψους 16% την περίοδο 2005 – 2007, αναφέρεται στην έκθεσή, ενώ ως κύριος καταλύτης για την εταιρία προσδιορίζεται η ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας.

Η ΜΕΤΚΑ αποτελεί μια ελκυστική επενδυτική πρόταση λόγω του ανεκτέλεστου υπολοίπου, του υγιούς ισολογισμού και των θετικών προοπτικών που παρουσιάζουν τα κέρδη της, τονίζει η Marfin Analysis.

Για τη μετοχή του Μαίλλη αναφέρεται ότι οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης απέδωσαν καρπούς, ενώ τονίζεται πως η εταιρία παρουσιάζεται πλέον ”λιγότερο ευαίσθητη” στις ισοτιμιακές διαφορές.

Τα αποτελέσματα της Frigoglass διαμορφώθηκαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις μας αναφέρει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας ότι περιέλαβε τη μετοχή της εταιρίας στα top picks κυρίως λόγω των υψηλών λειτουργικών περιθωρίων της.

Παράλληλα η Marfin εκτιμά ότι στις προσεχείς εβδομάδες το ενδιαφέρον της αγοράς θα εστιαστεί στις εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς ”πλησιάζουμε στο τέλος των διαπραγματεύσεων”. Στο επίκεντρο θα παραμείνουν επίσης τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των εισηγμένων, επισημαίνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

Σε σχέση με τα έως τώρα δημοσιευμένα μεγέθη τριμήνου των εταιριών η Marfin υπογραμμίζει ότι οι ισολογισμοί με βάση τα ΔΛΠ δεν επεφύλασσαν αρνητικές εκπλήξεις, δεδομένο που επιδρά θετικά στις όποιες επιφυλάξεις των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v