Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για ΚΑΕ και Νίκας

Σε αλλαγή των συστάσεων για τις μετοχές των ΚΑΕ και Νίκας, από ”buy” σε ”accumulate” προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, λόγω της πρόσφατης πορείας που επέδειξαν οι τιμές των μετοχών τους. Βελτιωμένη ”βλέπει” την ψυχολογία της αγοράς λόγω του ”deal” στον ΟΤΕ.

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για ΚΑΕ και Νίκας
Σε αλλαγή των συστάσεων για τις μετοχές των ΚΑΕ και Νίκας προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου παράλληλα εκτιμά πως η ψυχολογία της αγοράς είναι βελτιωμένη λόγω της συμφωνίας στον ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τη σύσταση και για τους δυο τίτλους από ”buy” σε ”accumulate”, λόγω της πρόσφατης πορείας που επέδειξαν οι τιμές των μετοχών τους.

Την ίδια στιγμή, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 16 ευρώ για τη μετοχή των ΚΑΕ και των 5,6 ευρώ για τη μετοχή της Νίκας.

Σημειώνεται πως η μετοχή των ΚΑΕ έκλεισε στις 27/5 στα 14,20 ευρώ και της Νίκας στα 5,08 ευρώ.

Εξάλλου και όσον αφορά στην αγορά γενικότερα, η χρηματιστηριακή στο report της αναφέρει πως η αναδιάρθρωση στον ΟΤΕ συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας της Σοφοκλέους, καθώς το ”deal” έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Οργανισμό, ενώ παράλληλα αναμένεται να αποτελέσει και προπομπό μιας σειράς απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η Εγνατία Finance διατηρεί τις προβλέψεις της για αύξηση 28,6% στα κέρδη ανά μετοχή των πέντε μεγάλων τραπεζών για το 2005 και κατά 23,9% για το 2006.

Επισημαίνει δε πως εάν και εφόσον το ασφαλιστικό πρόβλημα επιλυθεί, τότε η λειτουργική κερδοφορία των τραπεζών, που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της, θα βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως συνεχίζει να διακρίνει αξία στις μετοχές των ΟΤΕ και Cosmote, ενώ παράλληλα είναι ”θετική” και για την Τιτάν.

Για τον ΟΠΑΠ επισημαίνει πως σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα, σχετικά με το Πάμε Στοίχημα.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα top picks της χρηματιστηριακής είναι οι: Motor Oil, ΚΑΕ, Γερμανός, Folli Follie, Intracom, Τεχνική Ολυμπιακή, Hyatt, Attica Group, Μαΐλλης, Frigoglass, Jumbo, Γρ. Σαράντης, Notos Com, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ και Φουρλής.

Εκτός από τα θέματα που μας απασχολούν, όμως, σε εγχώριο επίπεδο η Εγνατία Finance εκτιμά πως και οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης για την τρέχουσα εβδομάδα.

Το γαλλικό ”όχι”, λέει η χρηματιστηριακή, δημιουργεί αβεβαιότητα και, ως εκ τούτου, αναμένεται να επηρεάσει και την ψυχολογία. Κατά συνέπεια, προβλέπει κάποια μεταβλητότητα τις ερχόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v