Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Νέα τιμή από Alpha Finance και Π&K (upd)

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Intracom στα 4,34 ευρώ, από τα 4 ευρώ πριν, προχώρησε η Alpha Finance σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε η εταιρία για συμφωνία με τον ΟΤΕ όσον αφορά στις ρουμανικές οφειλές. Στα 5,4 ευρώ, από τα 4,8 ευρώ, αύξησε την τιμή-στόχο και η Π&Κ.

Intracom: Νέα τιμή από Alpha Finance και Π&K (upd)
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Intracom στα 4,34 ευρώ, από τα 4 ευρώ πριν, προχώρησε η Alpha Finance στο πρωινό της report με ημερομηνία 30/5, ενώ την ίδια στιγμή και η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναθεώρησε ανοδικά την τιμή-στόχο στα 5,4 ευρώ, από τα 4,8 ευρώ πριν.

Η Alpha Finance εξηγεί πως η υψηλότερη τιμή-στόχος είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Intracom για συμφωνία με τον ΟΤΕ όσον αφορά στις ρουμανικές οφειλές, επισημαίνοντας πως το μέχρι τώρα μοντέλο αποτίμησης που είχε υιοθετήσει για την Intracom προέβλεπε τη διαγραφή του 50% των ρουμανικών οφειλών.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 3,8% από την τιμή κλεισίματος των 4,18 ευρώ της Παρασκευής 27 Μαΐου.

Παράλληλα, αναφέρει πως με βάση τη νέα τιμή-στόχο η μετοχή της Intracom διαπραγματεύεται 13,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της report με ημερομηνία 30 Μαΐου επισημαίνει πως η συμφωνία της Intracom για τις ρουμανικές οφειλές ανοίγει το δρόμο για καλύτερο έλεγχο των χρηματοροών, γεγονός που αποτελεί νέο θετικό στοιχείο για την εταιρία.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η επαναλειτουργία της CosmoRom ενδέχεται να τροφοδοτήσει νέο κύκλο εργασιών για την Intracom, αν και επισημαίνει πως είναι αρκετά νωρίς ώστε να γίνουν κάποιες περισσότερο συγκεκριμένες εκτιμήσεις.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως από πλευράς αποτίμησης, η προαναφερθείσα εισροή κεφαλαίων αυξάνει τη δίκαιη αποτίμηση της εταιρίας κατά 60 ευρωλεπτά ανά μετοχή και την τιμή-στόχο στα 5,4 ευρώ από τα 4,8 ευρώ πριν, ενώ ταυτόχρονα επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”overweight”.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή η Intracom ανακοίνωσε τη συμφωνία συμβιβασμού με τις CosmoRom, RomTelecom, OTE και OTE International Investments για τις οφειλές των εταιριών αυτών προς τις Ericsson, Intrarom και Intracom.

Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Συμβιβασμού, οι Intracom και Intrarom θα λάβουν εβδομήντα οκτώ εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ευρώ σε τρεις δόσεις (27,6 εκατ. ευρώ, 27,6 εκατ. ευρώ και 23 εκατ. ευρώ).

Η μετοχή της Intracom έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 27 Μαΐου στα 4,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v