Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μείωση τιμής-στόχου στα 23 ευρώ από Π&Κ

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 23 ευρώ, από 25 ευρώ, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ με έκθεσή της (27/5), σε συνέχεια της πτωτικής αναθεώρησης των προβλέψεών της. Διατηρεί τη σύσταση ”overweight”, ενώ τονίζει την ελκυστική της αποτίμηση.

ΔΕΗ: Μείωση τιμής-στόχου στα 23 ευρώ από Π&Κ
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 23 ευρώ, από 25 ευρώ πριν, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ με έκθεσή της στις 27/5, η οποία έχει τίτλο ”Φτωχά αποτελέσματα εν όψει, η αποτίμηση όμως παραμένει ελκυστική”.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως η μείωση της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα της πτωτικής αναθεώρησης των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της ΔΕΗ.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε χθες (27 Μαΐου) στα 20,82 ευρώ.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ (εν όψει της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου τριμήνου) κατά περίπου 21% (στα 1,30 ευρώ) για το 2005 και κατά 9% (στα 1,72 ευρώ) για το 2006 ώστε να αποτυπώσει τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, τις αυξημένες χρεώσεις για αέριων ρύπου, αλλά και τις υψηλότερες αποσβέσεις.

Τα ”αδύναμα” αποτελέσματα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, θα είναι ορατά και στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ συμπληρώνει επίσης πως σε γενικές γραμμές η κερδοφορία του 2005 θα είναι γενικότερα ”αδύναμη” και ως εκ τούτου θα είναι μάλλον δύσκολο για τη διοίκηση να φτάσει τον στόχο της για περιθώριο EBITDA της τάξης του 32% το 2005.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως συνιστά ”overweight” για τη μετοχή της ΔΕΗ, καθώς εκτιμά πως διαπραγματεύεται με ”λογικούς” πολλαπλασιαστές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς της επιχειρήσεις.

Παράλληλα, επισημαίνει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ΔΕΗ, όπως είναι το χαμηλό κόστος παραγωγής, αλλά και το ότι δεν προβλέπεται να εισέλθουν σημαντικοί ανταγωνιστές στην αγορά μέχρι το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v