Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς υποδέχτηκαν οι αναλυτές το 3μηνο της Γερμανός

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων κρίνουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Γερμανός, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, χωρίς να προχωρούν σε αναθεωρήσεις των εποτιμήσεων της εταιρίας.

Πώς υποδέχτηκαν οι αναλυτές το 3μηνο της Γερμανός
Αντίστοιχα των εκτιμήσεων κρίνουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Γερμανός, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες.

Η Γερμανός εμφάνισε αύξηση κατά 12% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου, τα οποία δαμορφώθηκαν στα 10,07 εκατ. ευρώ.

Στο επάνω άκρο των εκτιμήσεών μας ήταν τα αποτελέσματα της Γερμανός, αναφέρει η HSBC στο πρώτο της report για την εταιρία (27 Μαΐου).

Την τιμή-στόχο των 28,4 ευρώ (που υπονοεί την ύπαρξη upside potential για τη μετοχή κατά 17,1%) και τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Proton Securities για τη Γερμανός, σε ξεχωριστή της έκθεση (27/5/2005) με τίτλο ”Ισχυρά αποτελέσματα α΄ τριμήνου - προσδοκίες από την CosmoRom”.

Η επαναδραστηριοποίηση της CosmoRom είναι βέβαιο πως θα δώσει ανοδική ώθηση στις αποδόσεις από τη συγκεκριμένη χώρα, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

”Διατηρούμε τη θετική μας στάση”, αναφέρει η Alpha Finance στο πρωινό της report, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο στα 27 ευρώ ανά μετοχή.

Την ίδια άποψη έχει και η Σίγμα, η οποία δεν αποκλείει να προχωρήσει σε αναθεώρηση για τις πωλήσεις που θα καταγράψει στο εξωτερικό η Γερμανός, αν και τονίζει ότι προς το παρόν δεν είναι πιθανό να προχωρήσει σε αναθεώρηση της αποτίμησης. Η Σίγμα έχει θέσει την τιμή-στόχο για τη Γερμανός στα 26,9 ευρώ, με σύσταση ”outperform”.

Την ”ουδέτερη” στάση της με τιμή-στόχο τα 23,2 ευρώ διατηρεί η Εμπορική Χρηματιστηριακή για τη Γερμανός, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα αντίστοιχα των εκτιμήσεών της και αυτών της αγοράς. Εξάλλου, τη ”θετική” της στάση διατηρεί η EFG Eurobank Securities έναντι της εταιρίας, όπως αναφέρει στο πρωινό της report.

Ισχυρή ήταν η κερδοφορία της Γερμανός επισημαίνει η Marfin στο δικό της πρωινό report, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη βελτίωση του περιθωρίου EBITDA κατά 23 μονάδες βάσης. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μετάβαση στα ΔΛΠ δεν είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές διαφοροποιήσεις στη χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρίας.

Η διοίκηση διατήρησε τις προβλέψεις της για αύξηση των εσόδων κατά 15%-17% και για αύξηση των κερδών κατά 14% και σε αυτή τη βάση ”διατηρούμε τις εκτιμήσεις και την αποτίμησή μας” αναφέρει η Εγνατία (”συσσώρευση” με τιμή-στόχο τα 25,7 ευρώ). Θετικός καταλύτης βραχυπρόσθασμα για τη μετοχή της εταιρίας, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, ”παραμένουν οι πιθανές συμφωνίες για τον αερόχρονο στην Πολωνία και τη Ρουμανία, οι οποίες θα αύξαναν την τιμή-στόχο κατά 4 ευρώ”.

Τις εξελίξεις για τις συμβάσεις στην Ανατολική Ευρώπη θα περιμένει και η Eurocorp πριν προχωρήσει σε τυχόν αναθεωρήσεις στη σύστασή της, η οποία προς το παρόν είναι ”hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v