Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha Finance: Aυξάνει τιμή-στόχο για ΟΤΕ, Cosmote

Nέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote θέτει η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Μαίου. η τιμή-στόχος είναι τα 17 ευρώ τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για την Cosmote.

Αlpha Finance: Aυξάνει τιμή-στόχο για ΟΤΕ, Cosmote
Nέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote θέτει η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Μαίου.

Αναλυτικότερα στα 17 ευρώ, από 16,8 ευρώ προηγουμένως, θέτει τη νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, συνιστώντας παράλληλα ”Outperform”.

Για τη μετοχή της Cosmote η νέα τιμή-στόχος είναι επίσης τα 17 ευρώ, ενώ δε μεταβάλλεται η σύσταση ”Neutral”.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Finance η αύξηση της τιμής-στόχου για τη μητρική εταιρία αποδίδεται στην μεταβίβαση των στοιχείων ενεργητικού από τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ στην Cosmote έναντι 490 εκ. ευρώ.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή τονίζει ότι παραμένει θετική για τον ΟΤΕ, ενώ ξεχωριστή αναφορά πραγματοποιεί για το ζήτημα της εθελουσίας εξόδου του οργανισμού, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητά του.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 26ης Μαίου στα 14,98 ευρώ

Αναφορικά με την Cosmote οι αναλυτές της Alpha Finance εκτιμούν ότι η εταιρία διαθέτει τα θεμελιώδη στοιχεία που θα στηρίξουν μια άνοδο της τιμής της μετοχής. Ωστόσο δηλώνουν ότι η απόφαση να διατηρηθεί αμετάβλητη η σύσταση σχετίζεται με την πιθανότητα να υπάρξει συγχώνευση μεταξύ του ΟΤΕ και της θυγατρικής.

Εν τω μεταξύ σε ξεχωριστό flash note της (26/06) η Alpha Finance χαρακτηρίζει τα μεγέθη α΄ τριμήνου της Cosmote ανάλογα των εκτιμήσεων. Για το 2005 προβλέπει καθαρά κέρδη 344 εκατ. ευρώ και έσοδα 1,8 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Cosmote ”έκλεισε” στη συνεδρίαση της 26ης Μαίου στα 14,54 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v