Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass:Eλκυστική περίπτωση λέει η Eurobank Sec

Τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Frigoglass επαναδιατυπώνει η Eurobank Securities σε σχετική της ανάλυση (26/5), όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2005, συμπληρώνοντας πως η μετοχή της εταιρίας αποτελεί μια ”ελκυστική” επενδυτική περίπτωση.

Frigoglass:Eλκυστική περίπτωση λέει η Eurobank Sec
Τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Frigoglass επαναδιατυπώνει η Eurobank Securities σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 26 Μαΐου, όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2005, συμπληρώνοντας πως η μετοχή της εταιρίας αποτελεί μια ”ελκυστική” επενδυτική περίπτωση.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η ”ομαλή” μετάβαση της Frigoglass στα ΔΛΠ απομακρύνει ένα σημαντικό και επικίνδυνο παράγοντα, ενώ παράλληλα εκτιμά πως θα ικανοποιήσει και την αγορά.

Επίσης, σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται 10,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και με discount της τάξης του 25-30% έναντι των ομοειδών της επιχειρήσεων τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αναφορικά με τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Frigoglass, η Eurobank Securities τα χαρακτηρίζει ”ισχυρά” - παρά τις υψηλές τιμές των πρώτων υλών – κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του τομέα της επαγγελματικής ψύξης, αλλά και λόγω των εξαιρετικά υψηλών εσόδων από την αγορά της Νιγηρίας.

Παράλληλα σημειώνει πως η συγκράτηση στα κόστη σε συνδυασμό με τον χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, έδωσαν ώθηση στα κέρδη.

Ως εκ τούτου, η χρηματιστηριακή διατηρεί τις προβλέψεις της για αύξηση 13,1% στα κέρδη ανά μετοχή του 2005, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 0,41 ευρώ, από 0,36 ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v