Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ικανοποίηση αναλυτών για συμφωνία

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των συνδικαλιστών, ενώ επισημαίνουν πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού. Πώς σχολιάζουν Alpha Finance, Σίγμα, Marfin, Proton, Eurocorp, Εγνατία και HSBC.

ΟΤΕ: Ικανοποίηση αναλυτών για συμφωνία
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από την επίτευξη της ”πολυπόθητης” συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των συνδικαλιστών για την εθελούσια έξοδο και την άρση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων.

Η συμφωνία, όπως εκτιμούν, αποτέλεσε ”θετική” έκπληξη, ενώ παράλληλα επισημαίνουν πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού.

Χθες, η διοίκηση του ΟΤΕ υποχώρησε στο θέμα του ”διευθυντικού δικαιώματος”, αποδεχόμενη την πρόταση των συνδικαλιστών για δημιουργία επιτροπής που θα ελέγχει τις απολύσεις και στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τη σύμβαση εργασίας που θα διέπει εφεξής τις προσλήψεις νέου προσωπικού, η οποία προβλέπει συμβάσεις αορίστου χρόνου, αλλά και ίδια εργασιακά, μισθολογικά και άλλα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι.

Ειδικότερα, η Alpha Finance σημειώνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τη μετοχή του ΟΤΕ σε συνέχεια της επίτευξης της συμφωνίας.

Εξάλλου, η Alpha Finance επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 17 ευρώ, η οποία εξηγεί πως βασίζεται σε μείωση του προσωπικού κατά 6.000 άτομα (με κόστος περίπου 1 δισ. ευρώ), ενώ συμπληρώνει πως ανοίγει τον δρόμο για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι εξελίξεις αίρουν την όποια αβεβαιότητα υπήρχε όσον αφορά στο ”σημαντικό” θέμα της εθελουσίας εξόδου.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 17,2 ευρώ, εν όψει της επιτυχημένης εκτέλεσης στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της σταθερής τηλεφωνίας.

Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη η Marfin Analysis, καθώς –όπως επισημαίνει– επιτεύχθηκε η επίλυση στο θέμα της εθελουσίας εξόδου, χωρίς να χρειαστεί τελικά η παρέμβαση της κυβέρνησης.

Η Proton Securities εκτιμά πως οι εξελίξεις, αν και αναμενόμενες, έρχονται ως έκπληξη, καθώς πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Π. Βουρλούμης είχε ανακοινώσει το ”ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων και ως εκ τούτου η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αναμένεται ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ στη σημερινή συνεδρίαση.

”Θετική έκπληξη” χαρακτηρίζει και η Eurocorp την έκβαση των διαπραγματεύσεων στον ΟΤΕ, ενώ σημειώνει πως αναμένεται να ικανοποιήσει τους επενδυτές ανεξαρτήτως των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, καθώς εκτιμά πως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αναδιάρθρωση του Οργανισμού.

Τη σύσταση ”accumulate” επαναδιατυπώνει η Εγνατία Finance για τη μετοχή του ΟΤΕ, προεξοφλώντας το πρόγραμμα εθελουσίας στον Οργανισμό, ενώ παράλληλα σημειώνει πως η αγορά αναμένεται να εκλάβει θετικά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Τέλος, ”θετική” χαρακτηρίζει την εξέλιξη για τον ΟΤΕ και η HSBC.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε χθες (25/5) στα 14,02 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v