Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Νέα τιμή-στόχος τα 16 ευρώ από CSFB

Νέα τιμή-στόχο τα 16 ευρώ (από 15 ευρώ προηγουμένως) έθεσε η CSFB για την Cosmote, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Cosmote, ο οίκος αναφέρει ότι ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Εξάλλου ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα μεγέθη πρώτου τριμήνου. Τι ειπώθηκε στο conference call.

Cosmote: Νέα τιμή-στόχος τα 16 ευρώ από CSFB
Νέα τιμή-στόχο τα 16 ευρώ (από 15 ευρώ προηγουμένως) έθεσε η CSFB για την Cosmote (26/5/2005), διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”. Εξάλλου, ικανοποιημένες εμφανίζονται οι Π&Κ, HSBC, Εθνική, Εγνατία και Eurobank Sec από τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Cosmote.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Cosmote, ο οίκος αναφέρει ότι ήταν καλύτερα του αναμενομένου, κάτι που αποδίδει στην αύξηση του ρυθμού αύξηση συνδρομητών σε Ελλάδα και Αλβανία.

Ο οίκος ενσωμάτωσε στο μοντέλο αποτίμησής του την Globul και την Cosmofon, οι οποίες αναμένεται να ενοποιηθούν από την 1η Ιουλίου.

Επίσης η CSFB αύξησε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2005 κατά 7,3% στα 1,8 δισ. ευρώ, για τα EBITDA κατά 3,9% στα 756 εκατ. ευρώ και για τα κέρδη κατά 1,5% έως τα 342 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26/5 επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 16,50 ευρώ για τη μετοχή της Cosmote, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί τις προβλέψεις της σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως το περιθώριο ανόδου της τάξης του 16% που υποδηλώνει η προαναφερθείσα τιμή-στόχος υποστηρίζει και τη σύσταση ”αγορά” που έχει θέσει για τον τίτλο.

Η μετοχή της Cosmote έκλεισε χθες (25/5) στα 14,28 ευρώ.

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Cosmote η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας το ισχυρό περιθώριο EBITDA, τις χαμηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες, αλλά και τη διεύρυνση του περιθωρίου στην Αλβανία.

Παράλληλα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται στην επερχόμενη ενοποίηση των εταιριών σε Βουλγαρία και Σερβία, οι οποίες και θα υποστηρίξουν τον υψηλότερο του μέσου όρου ρυθμό ανάπτυξης της Cosmote μεσοπρόθεσμα.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Cosmote και την τιμή-στόχο των 16,5 ευρώ, κατά 15,5% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

H HSBC χαρακτηρίζει τα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου της Cosmote ικανοποιητικά, ανάλογα τόσο των δικών της προβλέψεων όσο και των συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών.

”Θετικά” και ανάλογα των προβλέψεών της εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως κινήθηκαν τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Cosmote, ενώ συμπληρώνει πως η επιβράδυνση στα έσοδα ήταν οριακά χαμηλότερη απ’ ό,τι προβλεπόταν.

Εξάλλου, η Eurobank Securities σημειώνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τη μετοχή της Cosmote, δεδομένων των προοπτικών που διαθέτει στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, αλλά και λόγω της ηγετικής θέσης που κατέχει στην εγχώρια αγορά.

Η μετοχή της Cosmote διαπραγματεύεται 11,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005 συμπληρώνει η Eurobank Securities, η οποία επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform”.

Η μετοχή της Cosmote ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 14,28 ευρώ.

Τι ειπώθηκε στο conference call

Όπως αναφέρει η HSBC, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (25 Μαΐου) τηλεδιάσκεψης ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος σημείωσε σχετικά με την CosmoRom πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας κ. Φωτιάδης, αναφερόμενος στη θυγατρική της Cosmote στην Αλβανία AMC, σημείωσε πως εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης, με τις προοπτικές να προέρχονται από την αύξηση της κίνησης.

Εξάλλου, επαναδιατύπωσε τις προβλέψεις της διοίκησης για το 2005, αλλά και για την τριετία 2005-2007, λαμβάνοντας υπόψη πως η ενοποίηση των Globul και Cosmofon θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

Για το 2005 η διοίκηση της Cosmote αναμένει αύξηση 13%-15% στον κύκλο εργασιών (σε σχέση με μονοψήφιο ρυθμό πριν από τις εξαγορές), με το περιθώριο των EBITDA να διαμορφώνεται υψηλότερα του 40% και τα κέρδη ανά μετοχή να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 11%-14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v