Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Θετικό ξεκίνημα το 2005, λένε τρεις ΑΧΕ

Ικανοποιημένες εμφανίζονται οι Π&Κ, Marfin Analysis και Σίγμα Securities από τα μεγέθη α΄ τριμήνου της EFG Eurobank, υπογραμμίζοντας ότι αντιπροσωπεύουν ένα θετικό ξεκίνημα για το σύνολο του έτους. Οι συστάσεις. Οι τιμές - στόχοι.

Eurobank: Θετικό ξεκίνημα το 2005, λένε τρεις ΑΧΕ
Ικανοποιημένες εμφανίζονται οι Π&Κ Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis και Σίγμα Securities από τα μεγέθη α΄ τριμήνου της EFG Eurobank, υπογραμμίζοντας ότι αντιπροσωπεύουν ένα θετικό ξεκίνημα για το σύνολο του έτους. Οι 3 ΑΧΕ διατηρούν αμετάβλητες τιμές-στόχους και συστάσεις.

Αναλυτικότερα την τιμή-στόχο των 29 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” επαναδιατυπώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Eurobank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Μαΐου, όπου σχολιάζει τα ”ισχυρά” μεγέθη α΄ τριμήνου της τράπεζας.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε χθες, 24 Μαΐου, στα 25,36 ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως τα ”ισχυρά” μεγέθη που ανακοίνωσε η τράπεζα για το πρώτο τρίμηνο του 2005 επιβεβαιώνουν ότι η Eurobank μπορεί να επιτύχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, σε σχέση με τους ανταγωνιστές, βελτιώνοντας παράλληλα τις αποδόσεις για τους μετόχους της.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Eurobank μπορεί να διατηρήσει την ”επιτυχημένη” της πορεία την ερχόμενη τριετία καταγράφοντας μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 15% όσον αφορά στα καθαρά έσοδα από τόκους και της τάξης του 26% στα καθαρά κέρδη (παρά την προβλεπόμενη επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης).

Παράλληλα, σημειώνει πως οι ενδείξεις από τα μεγέθη πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του 2005, οι οποίες και συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις της διοίκησης για καθαρά κέρδη υψηλότερα των 450 εκατ. ευρώ στο 2005 και 550 εκατ. ευρώ στο 2006.

Πάντως, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Eurobank είναι περισσότερο ακριβή σε σχέση με τις ομοειδείς της επιχειρήσεις, είναι παράλληλα εκείνη με την καλύτερη διαχείριση, το χαμηλότερο κόστος, με υψηλά περιθώρια κέρδους, ενώ ταυτόχρονα τονίζει και τις προοπτικές που διαθέτει η τράπεζα ώστε να υπερβεί τις εκτιμήσεις της μακροπρόθεσμα.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σε έκθεσή της με ημερομηνία 25 Μαΐου διατηρεί την τιμή-στόχο των 24,5 ευρώ και τη σύσταση ”Neutral” για τη μετοχή της τράπεζας.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα μεγέθη α΄ τριμήνου της τράπεζας υψηλότερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδών, επισημαίνοντας ότι αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες για την τράπεζα, να επιτύχει ή και να υπερβεί τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2005.

Βάσει των νέων εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 1,45 ευρώ το 2005, έναντι προηγούμενων προβλέψεων που έκαναν λόγο για EPS ύψους 1,44 ευρώ.

Εξάλλου, αμετάβλητη στα 29,05 ευρώ διατηρεί και η Σίγμα Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank, σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Μαΐου και τίτλο ”Το αναπτυξιακό momentum της Eurobank υποστηρίζει την αποτίμησή της”.

Ωστόσο, η Σίγμα Securities προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της Eurobank κατά 0,5% για τα λειτουργικά κέρδη του 2005 και κατά 4,5% του 2006.

Από την άλλη μείωσε, όμως, τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 κατά 2,8% (στα 1,45 ευρώ) και του 2006 (στα 1,78 ευρώ) κατά 2% λόγω των υψηλότερων προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v