Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Θετική για το τριμήνο η HSBC

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζoυν η HSBC Παντελάκης, η Εγνατία Finance και η Proton Xρηματιστηριακή τα αποτελέσματα τριμήνου 2005 της Cosmote, με την πρώτη να επισημαίνει ότι οι λειτουργικές επιδόσεις της θυγατρικής του ΟΤΕ παραμένουν ισχυρές.

Cosmote: Θετική για το τριμήνο η HSBC
Αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζoυν η HSBC Παντελάκης, η Εγνατία Finance και η Proton Χρηματιστηριακή τα αποτελέσματα τριμήνου 2005 της Cosmote, με την πρώτη να επισημαίνει ότι οι λειτουργικές επιδόσεις της θυγατρικής του ΟΤΕ παραμένουν ισχυρές.

Ειδικότερα, στα αρνητικά των αποτελεσμάτων τριμήνου, η HSBC αναφέρει την κατά 25% υποχώρηση των νέων συνδέσεων στις 79.600, η οποία, όπως αναφέρεται στο flash note, συγκρίνεται με τις νέες αυξήσεις που ανακοίνωσε εχθές η Vodafone Hellas(157.300).

Η χρηματιστηριακή εντοπίζει ως έναν ακόμη ”καταλύτη” για την πορεία της μετοχής της Cosmote τον βαθμό ανάμειξής της στη χρεωμένη CosmoRom. Η εξαγορά των μειονοτήτων της Cosmote από τον ΟΤΕ χαρακτηρίζεται ως ένα ακόμη ”κλειδί” για την ίδια την Cosmote.

Η HSBC δεν θα περίμενε μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του ΟΤΕ, ”τουλάχιστον μέχρις ότου επιτευχθούν οι πρωταρχικοί στρατηγικοί στόχοι του Οργανισμού για αναδιάρθρωση στη σταθερή τηλεφωνία και μείωση του προσωπικού”.

Από την πλευρά της, η Εγνατία Finance σε έκθεσή της (25/5) χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας ανάλογα των εκτιμήσεων, διατηρώντας παράλληλα την τιμή-στόχο των 16,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι δε θα μεταβάλει δραστικά τόσο την αποτίμηση όσο και τις προβλέψεις της για την Cosmote. Για το 2005 τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης προβλέπεται να ανέλθουν στα 335 εκατ. ευρώ.

Τα μεγέθη της Cosmote ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις επισημαίνει η Proton Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της (25/05), επισημαίνοντας παράλληλα την βελτίωση που σημείωσε το περιθώριο EBITDA των εγχώριων δραστηριοτήτων της εισηγμένης.

Ωστόσο πιθανή πηγή ανησυχίας να αποτελούσουν οι όποιες κινήσεις επανάκτησης μεριδίου αγοράς από την TIM, τονίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v