Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές τα μεγέθη τριμήνου

Ανάλογα των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν τα ”ικανοποιητικά” -όπως τα χαρακτηρίζουν- αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των ΚΑΕ. Διατηρούν τις προβλέψεις τους για το σύνολο του έτους οι αναλυτές, λόγω της εποχικότητας που διέπει τη λειτουργία των ΚΑΕ. Πώς σχολιάζουν οι Π&Κ, Emporiki, HSBC, Alpha Finance, Εγνατία, Eurobank Sec.

ΚΑΕ: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές τα μεγέθη τριμήνου
Ανάλογα των προβλέψεων των αναλυτών (Π&Κ, Emporiki, HSBC, Alpha Finance, Εγνατία, Eurobank Sec) κινήθηκαν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2005 των ΚΑΕ, οι οποίοι, όμως, επισημαίνουν την εποχικότητα που διέπει τη λειτουργία των Καταστημάτων.

Τα καθαρά κέρδη των ΚΑΕ παρουσίασαν αύξηση 15,8% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ άνοδο 11,3% κατέγραψαν οι πωλήσεις της εταιρίας.

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 38,8 εκατ. ευρώ, από 44,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 7,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με 7,5 εκατ. ευρώ του πρώτου περυσινού τριμήνου.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως οι επιδράσεις από την επιβολή των ΔΛΠ ήταν αμελητέες, ενώ επισημαίνει πως λόγω της εποχικότητας είναι πολύ νωρίς ώστε να προχωρήσει σε συμπεράσματα για τα περιθώρια των EBITDA.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”equalweight” για τη μετοχή των ΚΑΕ, καθώς εκτιμά ότι είναι πλήρως αποτιμημένη, αν και επισημαίνει πως υπάρχει περιορισμένο περιθώριο πτώσης λόγω της μερισματικής απόδοσης (5% με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των 14 ευρώ).

Ανάλογα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου των ΚΑΕ η Emporiki, η οποία παράλληλα επισημαίνει πως λόγω του ότι το α΄ τρίµηνο δεν είναι ενδεικτικό της εικόνας του έτους δεν θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της, συμπληρώνοντας πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 14,9 ευρώ ανά μετοχή.

”Ικανοποιητικά” χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα των ΚΑΕ, καθώς εκτιμά πως αντικατοπτρίζουν αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα.

Και η HSBC επισημαίνει, όμως, τον παράγοντα εποχικότητα που επηρεάζει τις οικονομικές επιδόσεις των ΚΑΕ, καθώς όπως σημειώνει το πρώτο τρίμηνο συμβάλλει κατά 13,9% στον συνολικό τζίρο και κατά 10,4% στα κέρδη προ φόρων του έτους (όπως προκύπτει με βάση τον μέσο όρο των τριών τελευταίων ετών).

Στο υψηλό εύρος των προβλέψεων της Alpha Finance κινήθηκαν τα μεγέθη των ΚΑΕ, ενώ η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 14,58 ευρώ και τη σύσταση ”neutral”, συμπληρώνοντας πως για το σύνολο του 2005 αναμένει πωλήσεις ενισχυμένες κατά 14,6%, με τα EBITDA να παρουσιάζουν αύξηση 9,9% και με τα κέρδη ανά μετοχή να ενισχύονται κατά 7,4%.

Το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν είναι ενδεικτικό για τη συνολική πορεία των ΚΑΕ επισημαίνει και η Εγνατία Finance, η οποία σημειώνει πως στην παρούσα φάση διατηρεί τις προβλέψεις της, ενω συμπληρώνει πως παραμένει θετική διατηρώντας τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της εταιρίας.

”Δίκαια” αποτιμημένη χαρακτηρίζει η Eurobank Securities τη μετοχή των ΚΑΕ η οποία –όπως σημειώνει– διαπραγματεύεται 17,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v