Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Βλέπει συσσώρευση βραχυπρόθεσμα

Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα προβλέπει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, αν και εκτιμά πως τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και οι τράπεζες θα υπεραποδώσουν στο 2005. Top picks οι μετοχές των Εθνική, Alpha και Πειραιώς.

Εγνατία: Βλέπει συσσώρευση βραχυπρόθεσμα
Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα προβλέπει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου επαναλαμβάνει την άποψή της, όμως, ότι ο Γενικός Δείκτης θα υπεραποδώσει το 2005.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η αναβολή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2005 από τις Εθνική και Alpha Bank δημιούργησε ορισμένες ανησυχίες την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες και αποτυπώθηκαν με προσωρινή αδυναμία στις τιμές των μετοχών.

Από την άλλη, η ανακοίνωση ”ικανοποιητικών” μεγεθών από τη Eurobank άλλαξε την ψυχολογία προς το τέλος της εβδομάδας, επαναφέροντας τις τραπεζικές μετοχές και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Επίσης, η Εγνατία Finance επαναδιατυπώνει τις προβλέψεις της για κέρδη ανά μετοχή αυξημένα κατά 28,6%, για το σύνολο των πέντε μεγάλων τραπεζών, στο 2005 και κατά 23,9% στο 2006, επισημαίνοντας πως οι πέντε μεγάλες τράπεζες θα υπεραποδώσουν την τρέχουσα χρονιά και ως εκ τούτου οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν ”overweight”.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως top picks της στην παρούσα φάση είναι οι μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance αναφέρεται και στον ΟΤΕ, επισημαίνοντας πως οι οικονομικές αποδόσεις του πρώτου τριμήνου δεν αναμένεται να αποτελέσουν βασικό καταλύτη στην πορεία της μετοχής του, συμπληρώνοντας πως συνεχίζει να διακρίνει αξία στον Οργανισμό.

Επίσης και από την υψηλή κεφαλαιοποίηση η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τη μετοχή της Τιτάν, της ΔΕΗ, για την οποία διακρίνει περιθώριο ανόδου 16,6% και του ΟΠΑΠ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Εγνατία Finance ξεχωρίζει τις μετοχές των: Motor Oil, ΚΑΕ, Γερμανού, Folli Follie, Τεχνικής Ολυμπιακής, Hyatt, Attica Group, Μαΐλλη, Frigoglass, Jumbo, Γρ. Σαράντη, Notos Com, Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ και Φουρλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v