Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Εκτιμήσεις από Emporiki-Proton

Κέρδη προ φόρων ύψους 13,3 – 13,4 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ) εκτιμούν οι Emporiki και Proton Securities πως θα εμφανίσει ο όμιλος Γερμανού στο πρώτο τρίμηνο του 2005. Τιμή-στόχο τα 27 ευρώ και outperforfm επαναδιατυπώνει η Proton.

Γερμανός: Εκτιμήσεις από Emporiki-Proton
Κέρδη προ φόρων ύψους 13,3 – 13,4 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ) εκτιμούν οι Emporiki και Proton Securities πως θα εμφανίσει ο όμιλος Γερμανού στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

Η Γερμανός θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αύριο, 24 Μαΐου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η Emporiki προβλέπει ότι (με βάση τα ΔΛΠ) ο κύκλος εργασιών της Γερμανός θα διαμορφωθεί στα 195,2 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 18,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 13,3 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνει πάντως πως τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιµα µε τα αντίστοιχα περυσινά, τα οποία είχαν καταρτιστεί µε βάση τα Ελληνικά Λογιστικά πρότυπα.

Η Proton Securities εκτιμά πως οι ενοποιημένες πωλήσεις της Γερμανός θα φτάσουν στα 192 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, καθοδηγούμενες κυρίως από τα ισχυρά έσοδα από αερόχρονο, τέλη σύνδεσης, έσοδα από βιομηχανικές μπαταρίες και έσοδα χονδρικής από προπληρωμένες κάρτες.

Σε ό,τι αφορά τα EBITDA η Proton Securities εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 19,1 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται στο 10%, ενώ προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων θα ανέλθουν στα 13,4 εκατ. ευρώ.

Η Proton Securities επαναδιατυπώνει στο πρωινό της report τη σύσταση ”οutperform” και την τιμή-στόχο των 27 ευρώ για τη μετοχή της Γερμανός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v