Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Υψηλότερη τιμή-στόχος στα 9,2 ευρώ από Π&Κ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Jumbo στα 9,2 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της στις 19 Μαΐου, όπου σχολιάζει τα μεγέθη εννεαμήνου της εταιρικής χρήσης της εταιρίας.

Jumbo: Υψηλότερη τιμή-στόχος στα 9,2 ευρώ από Π&Κ
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Jumbo στα 9,2 ευρώ, από τα 8,5 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight” προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της στις 19 Μαΐου, όπου σχολιάζει τα μεγέθη εννεαμήνου της εταιρικής χρήσης της εταιρίας.

Η μετοχή της Jumbo έκλεισε την Παρασκευή 20 Μαΐου στα 7,90 ευρώ.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της Jumbo σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου (εταιρικής χρήσης), η οποία οδήγησε με τη σειρά της σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου, η οποία υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 18,5% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τη μετοχή της Jumbo λόγω της ηγετικής θέσης που η εταιρία κατέχει στην αγορά και της συνεχιζόμενης κερδοφόρας ενίσχυσης των μεριδίων της, της ανάπτυξής της σε μια στατική αγορά η οποία συνδυάζεται με διακράτηση του κόστους, των ”ισχυρών” περιθωρίων κέρδους, του διευρυμένου χαρτοφυλακίου των προσφερόμενων προϊόντων.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τις προοπτικές που διαθέτει η Jumbo από τη διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων της, το αποδοτικό management και την ξεκάθαρη στρατηγική, τις θετικές ταμειακές ροές από τον Ιούνιο του 2004, αλλά και την ελκυστική αποτίμηση.

Από την άλλη, στα αρνητικά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει μεταξύ άλλων τον περιορισμό της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης λόγω των ιδιομορφιών που παρουσιάζει η αγορά παιδικών παιχνιδιών, τον ανταγωνισμό από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, τα αυξημένα επίπεδα αποθεματικού, τις συναλλαγματικές διαφορές, καθώς το 75% των αγορών πραγματοποιείται από την Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v