Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Στα 23,3 ευρώ την βλέπει η Alpha Finance

Νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο τα 23,3 ευρώ, από 24,4 ευρώ προηγουμένως, θέτει για τη μετοχή της Intralot η Alpha Finance σε έκθεσή της (19/05), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Neutral”.

Intralot: Στα 23,3 ευρώ την βλέπει η Alpha Finance
Νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο τα 23,3 ευρώ, από 24,4 ευρώ προηγουμένως θέτει για τη μετοχή της Intralot η Alpha Finance σε έκθεσή της (19/05), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Neutral”.

Η Αlpha Finance διατυπώνει την άποψη ότι η Intralot αποτελεί μια μοναδική στο είδος της επιχείρηση σε όρους παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και εμφανίζεται έτοιμη να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που παρουσιάζει το gaming παγκοσμίως.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρίας, επισημαίνοντας τη στρατηγική συμμαχία της εταιρίας με το Hilton Group, την ”εξάπλωση” της Intralot στην ΠΓΔΜ και τη Νιγηρία, αλλά και τα συμβόλαια που υπέγραψε στο Περού.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ”Πάμε Στοίχημα” στο 2005 η Alpha Finance προβλέπει μείωση της τάξεως του 17%, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για πτώση 5%.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή υιοθετεί δύο σενάρια αναφορικά με την πορεία του παιχνιδιού και μία νέα συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot, καθώς η τρέχουσαν λήγει το 2007.

Βάσει του πρώτου σεναρίου οι δύο εισηγμένες θα επαναλάβουν τη συμφωνία για τρία ακόμα έτη με αμετάβλητους τους όρους. Σε αυτή την περίπτωση η αποτίμηση της Intralot αυξάνεται στα 25,7 ευρώ.

Στην αντίθετη περίπτωση οι δύο εταιρίες θα επαναλάβουν τη συμφωνία για τρία ακόμα έτη με διαφορετικούς όμως όρους. Σύμφωνα με το υποθετικό σενάριο το ποσό που επιστρέφεται στους παίκτες (payout ratio) αυξάνεται από 60% σε 65%, ενώ η αμοιβή (fee) της Intralot μειώνεται κατά 6%, καθώς οι δύο εταιρίες ”μοιράζονται” το ενισχυμένο payout.

Ο τζίρος του παιχνιδιού υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ ανά έτος.

Σε αυτή την περίπτωση η αποτίμηση της Intralot διαμορφώνεται στα 25,3 ευρώ, επισημαίνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

Ωστόσο η Alpha Finance θεωρεί ως πιθανότερο το πρώτο σενάριο, κυρίως μετά την πορεία που σημείωσε το παιχνίδι στο α΄ τρίμηνο του 2005. Η τρέχουσα συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot λήγει το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v