Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Σενάρια για επιστροφή κεφαλαίου από Attica

Δύο σενάρια αναφορικά με την διαχείριση των μελλοντικών ταμειακών ροών της Attica Group παραθέτει η Credit Suisse First Boston σε ανάλυσή της με ημερομηνία 19 Μαΐου. Με βάση το θετικό (Bull) σενάριο η εταιρία ίσως αποφασίσει να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους.

CSFB: Σενάρια για επιστροφή κεφαλαίου από Attica
Δύο αντιτιθέμενα (Βull & Βear) σενάρια αναφορικά με την διαχείριση των μελλοντικών ταμειακών ροών της Attica Group παραθέτει η Credit Suisse First Boston σε ανάλυσή της με ημερομηνία 19 Μαΐου.

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει καταρχήν την αξία (value) της εταιρίας ως μια ”ενδιαφέρουσα” κατάσταση ανάλογα με τον τρόπο που θα επενδυθούν οι ταμειακές ροές που θα προκύψουν τα προσεχή έτη.

Με βάση το θετικό (Bull) σενάριο, που προβλέπει επιστροφή περίπου του 90% της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας της εταιρίας, η διοίκηση της Attica Group αποφασίζει να μειώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες και τις επενδύσεις στον κλάδο.

Τότε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αναλυτών της CSFB, σε διάστημα 5 ετών οι ταμειακές ροές της εισηγμένης θα ανέλθουν περίπου στα 300 εκ. ευρώ συν τα 141 εκ. ευρώ, που διαθέτει η εταιρία ”σήμερα”.

Υποθέτοντας, συνεχίζει η έκθεση, πως η Attica, θα αποπληρώσει πλήρως τα χρέη της, ύψους 220 εκ. ευρώ, τότε η εισηγμένη θα διαθέτει ”πλεονάζοντα κεφάλαια” 262 εκατ. ευρώ, που ίσως να αποφασίσει να επιστρέψει στους μετόχους της.

Στον αντίποδα, βάσει του απαισιόδοξου σεναρίου, η διοίκηση της εταιρίας θα αποφασίσει να επανεπενδύσει μέρος των ταμειακών ροών σε μακροχρόνια projects ή ακόμα χειρότερα, να αγοράσει μικρά μερίδια σε άλλες επιχειρήσεις ανάλογου κλάδου, επισημαίνει η CSFB.

Βάσει των εκτιμήσεων οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα ανέλθουν στο 150% των αποσβέσεων κάθε έτος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι προβλέψεις της CSFB κάνουν λόγο για αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 10,5% το 2005 και ενίσχυση του περιθωρίου EBITDA κατά 30,6%.

Εξάλλου η CSFB τονίζει στην ανάλυσή της ότι η εταιρία δεν καλύπτεται από την CSFB Ηolt Small & Mid Cap Αdvisor Team.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v