Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Εκτιμήσεις, τιμές-στόχοι για Cosmote-OTE

Αύξηση 11,7% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα εμφανίσει η Cosmote, ενώ προβλέπει ενίσχυση 2,6% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για το ίδιο διάστημα (με βάση τα US GAAP).

Εγνατία: Εκτιμήσεις, τιμές-στόχοι για Cosmote-OTE
Ηπιότερη ανάπτυξη στον κύκλο εργασιών λόγω των χαμηλότερων τελών διασύνδεσης προβλέπει η Εγνατία Finance ότι θα εμφανίσει η Cosmote στο πρώτο τρίμηνο του 2005, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ εκτιμά ότι η κάμψη από την αγορά της σταθερής θα αντισταθμιστεί από τη συμβολή των θυγατρικών κινητής.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 16,50 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Cosmote και των 15,90 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate” για τον τίτλο του ΟΤΕ.

Η μετοχή της Cosmote έκλεισε χθες, 19 Μαΐου, στα 14,02 ευρώ και του ΟΤΕ στα 14,08 ευρώ.

H Cosmote θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2005 (με βάση τα US GAAP) την Τετάρτη 25 Μαΐου, πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, ενώ ο ΟΤΕ θα δημοσιεύσει τα μεγέθη τριμήνου μια μέρα αργότερα (με βάση τα US GAAP).

Ειδικότερα, η Εγνατία Finance σε σχετικό της report με ημερομηνία 19/5/2005 αναφέρει πως τα χαμηλότερα τέλη διασύνδεσης αποτελούν τον κυριότερο παράγοντα που θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της Cosmote κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι λόγω των χαμηλότερων τιμολογίων, τα οποία υιοθετήθηκαν τον Οκτώβριο του 2004, η σύγκριση σε ετήσια βάση δεν είναι ευνοϊκή για την εταιρία.

Σε αυτό το επίπεδο συμπληρώνει πως ο κύκλος εργασιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005 θα βελτιωθεί κατά 6%, ήτοι στα 379,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη υπολογίζονται στα 160 εκατ. ευρώ (αύξηση 4,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2004) και στα 76,3 εκατ. ευρώ (αύξηση 11,7%) αντίστοιχα.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανάλυση η χρηματιστηριακή παραθέτει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, εκτιμά πως η κάμψη από την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας θα αντισταθμιστεί από τις επιδόσεις των θυγατρικών του Οργανισμού που δραστηριοποιούνται στην αγορά της κινητής, αλλά και από τη RomTelecom.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 1,4% στα έσοδα πρώτου τριμήνου, καθώς τα τοποθετεί στα 1,24 δισ. ευρώ, με τα EBITDA αλλά και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται οριακά υψηλότερα, στα 416,2 εκατ. ευρώ και στα 49,3 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 2,6%) αντίστοιχα.

Πάντως, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως αναμένει τις εξελίξεις γύρω από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Οργανισμού, τονίζοντας πως παραμένει το ”σημείο-κλειδί”, το οποίο αναμένεται να δώσει ώθηση στην αποτίμηση του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v