Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Τιμή-στόχος τα 13,80 ευρώ από Marfin

Με τιμή-στόχο τα 13,80 ευρώ και σύσταση ”outperform” ξεκινάει η Marfin Analysis κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil σε ανάλυσή της στις 20 Μαΐου, όπου προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 16% για τα EBITDA και 24% για τα καθαρά κέρδη την περίοδο 2005-2007.

Motor Oil: Τιμή-στόχος τα 13,80 ευρώ από Marfin
Με τιμή-στόχο τα 13,80 ευρώ και σύσταση ”outperform” ξεκινάει η Marfin Analysis κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil σε ανάλυσή της στις 20 Μαΐου με τίτλο ”Καύσιμο ανάπτυξης”.

Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε χθες, 19 Μαΐου, στα 12,40 ευρώ.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως η τρέχουσα χρονιά θα αποτελέσει έτος-ορόσημο για τη Motor Oil. Ειδικότερα, σημειώνει πως η ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό καταλύτη ανάπτυξης, οδηγώντας την σε αυξημένη κερδοφορία.

Παράλληλα, σημειώνει πως αν και βασίζεται σε ένα σχετικά ”συντηρητικό” σενάριο, προβλέπει υψηλό outlook κερδοφορίας, ισχυρές αποδόσεις κεφαλαίου, αλλά και υψηλές μερισματικές αποδόσεις.

Η Marfin Analysis σημειώνει επίσης πως, παρά την ενδεχόμενη κάμψη στα EBITDA του ομίλου το 2005, λόγω των χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης που προβλέπονται, τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 16% στην περίοδο 2005-2007.

Για τα καθαρά κέρδη προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 24% (για την ίδια περίοδο), διασφαλίζοντας υψηλή μερισματική απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v