Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Προβλέψεις για α’ τρίμηνο ΕΛΠΕ - Motor Oil

Αύξηση 46,7% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων των ΕΛΠΕ και άνοδο 12,6% στα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Motor Oil προβλέπει η HSBC (σε ξεχωριστές της αναλύσεις με ημερομηνία 20 Μαΐου) για τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2005 των δύο εισηγμένων.

HSBC: Προβλέψεις για α’ τρίμηνο ΕΛΠΕ - Motor Oil
Αύξηση 46,7% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων των ΕΛΠΕ και άνοδο 12,6% στα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Motor Oil προβλέπει η HSBC (σε ξεχωριστές της αναλύσεις με ημερομηνία 20 Μαΐου) για το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2005 (με βάση τα ΔΛΠ) στις 25 Μαΐου και η Motor Oil είτε στις 27 είτε στις 28 (επίσης, με βάση τα ΔΛΠ).

Ειδικότερα, η HSBC εκτιμά πως τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων των ΕΛΠΕ θα ανέλθουν στα 72 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ) από 49,2 εκατ. ευρώ του περυσινού πρώτου τριμήνου, λόγω των αυξημένων αποσβέσεων, αλλά και των συναλλαγματικών διαφορών.

Υιοθετώντας συντελεστή φορολόγησης της τάξης του 40% η HSBC εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη για τον όμιλο των ΕΛΠΕ θα ενισχυθούν κατά 52% στα 43,3 εκατ. ευρώ.

Για τον όμιλο της Motor Oil, η HSBC προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων θα ανέλθουν στα 39,5 εκατ. ευρώ, από 35,1 εκατ .ευρώ του πρώτου περυσινού τριμήνου, ενώ επισημαίνει πως τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα καθώς τα αντίστοιχα περυσινά είχαν ανακοινωθεί με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.

Σε ό,τι αφορά τις ενοποιημένες πωλήσεις της Motor Oil η HSBC αναμένει άνοδο της τάξης του 31,6%, στα 641 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των σημαντικά ενισχυμένων τιμών του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v