Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ικανοποιημένες οι ΑΧΕ από τρίμηνο

Τις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις των θυγατρικών του ομίλου, την ενοποίηση της Αλουμίνιον και τα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους επισημαίνουν οι Emporiki, Εγνατία, Marfin και Σίγμα σχολιάζοντας τα ”ισχυρά” αποτελέσματα της Μυτιληναίος για το πρώτο τρίμηνο του 2005. Διατήρηση του ανοδικού momentum προβλέπει η τεχνική ανάλυση της Fortius.

Μυτιληναίος: Ικανοποιημένες οι ΑΧΕ από τρίμηνο
Τις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις των θυγατρικών του ομίλου Μυτιληναίου, την ενοποίηση της Αλουμίνιον, τα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους και τις αυξημένες τιμές των μετάλλων επισημαίνουν οι Emporiki, Εγνατία Finance, Marfin Analysis και Σίγμα Securities, σχολιάζοντας τα ”ισχυρά” αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Μυτιληναίος για το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Ανοδικό το momentum για τη μετοχή, όπως προκύπτει από σχετική τεχνική ανάλυση της Fortius Finance.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2005 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Μυτιληναίου ανήλθε στα 188,1 εκατ. ευρώ έναντι των 77 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 144,30%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 34,9 εκατ. ευρώ έναντι 5,2 εκατ. ευρώ του α΄ τριμήνου του 2004.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Emporiki, η αύξηση των αποτελεσμάτων είναι ”εντυπωσιακή” και σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρώντας δηλαδή την Αλουμίνιον.

Η Emporiki εκτιμά πως τα αποτελέσματα του ομίλου οδηγήθηκαν από τη σημαντική αύξηση των μεγεθών της ΜΕΤΚΑ (αύξηση 53% στις ενοποιημένες πωλήσεις, με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 8,3 εκατ. ευρώ από 3,1 εκατ. ευρώ πέρυσι).

Παράλληλα, η Emporiki χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος ”ικανοποιητικά”, επισημαίνοντας ότι όλες οι επιμέρους εταιρίες εμφανίζουν σημαντική ανάπτυξη, η οποία σε συνδυασμό με τη συγκράτηση δαπανών έχει οδηγήσει σε αξιοσημείωτη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Η Emporiki διατηρεί τη σύσταση ”αύξηση θέσεων” τόσο για τη μετοχή της Μυτιληναίος όσο και για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ με τιμές–στόχους τα 12,54 ευρώ και τα 7,20 ευρώ, αντίστοιχα.

Στις θυγατρικές του ομίλου Μυτιληναίου αναφέρεται και η Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά πως τα μεγέθη τους ήταν ”ικανοποιητικά” τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο περιθωρίων κέρδους.

Η Εγνατία Finance σημειώνει πως για την ώρα διατηρεί την τιμή-στόχο των 10,2 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή της Μυτιληναίος.

Εξάλλου, η Marfin Analysis επισημαίνει πως η κερδοφορία του ομίλου Μυτιληναίου ενισχύθηκε σημαντικά αφενός από την ενοποίηση της Αλουμίνιον, η οποία και λειτουργεί με καλύτερα περιθώρια κέρδους, και αφετέρου από τη σημαντική αύξηση στις τιμές των μετάλλων κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους.

Η Marfin Analysis τονίζει παράλληλα πως τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ομίλου ήταν ”ισχυρά” υπερβαίνοντας τόσο τις δικές της όσο και τις προβλέψεις της αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2005.

Σε ανάλογη κίνηση θα επιδοθεί και η Σίγμα Securities, η οποία και επισημαίνει πως η σημαντική διεύρυνση στο μικτό περιθώριο, αλλά και στο περιθώριο EBITDA, σε συνδυασμό με τη συγκράτηση του κόστους, αλλά και με την ενοποίηση της Αλουμίνιον οδήγησαν στην εντυπωσιακή αύξηση των κερδών του ομίλου Μυτιληναίου στο τρίμηνο.

Η Fortius Finance στην τεχνική της ανάλυση επισημαίνει πως η μετοχή της Μυτιληναίος έκλεισε χθες ενισχυμένη κατά 0,22%, στα 9,12 ευρώ, πραγµατοποιώντας σε 470 πράξεις όγκο συναλλαγών 184.550 τεµαχίων, ενώ η διακύµανση -εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσµάτων- περιορίστηκε στο 1,32%.

Επίσης, η Fortius Finance σημειώνει πως η µικρή απόσταση των 20 λεπτών που χωρίζει τη µετοχή από τα υψηλά της, όπως επίσης και ο αυξηµένος όγκος συναλλαγών δημιουργούν προσδοκίες για ενδεχόμενη διάσπαση της περιοχής των 9,40 ευρώ.

Το επόµενο σηµείο αντίστασης µετά τη κορυφή του περασµένου Μαρτίου καθορίζεται μεταξύ της ζώνης των 9,80 µε 10 ευρώ.

Στην περίπτωση πάντως που η μετοχή της Μυτιληναίος δεν καταφέρει να διασπάσει ανοδικά με αυξημένο όγκο συναλλαγών την κορυφή των 9,40 ευρώ και επιστρέψει πτωτικά κάτω από τα 9 ευρώ, η δηµιουργία διπλής κορυφής στο εν λόγω επίπεδο θα επιφέρει σηµαντικό ”πλήγµα” στην τεχνική εικόνα του τίτλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v