Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Προβλέψεις για Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ

Εκτίναξη στις πωλήσεις αλλά και στα κέρδη του ομίλου Μυτιληναίου προβλέπει η Alpha Finance για το πρώτο τρίμηνο του 2005, ενώ παράλληλα αναμένει εντυπωσιακή βελτίωση 78% στα κέρδη προ φόρων της ΜΕΤΚΑ.

Alpha Finance: Προβλέψεις για Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ
Εκτίναξη μεγεθών τόσο στον όμιλο Μυτιληναίου όσο και στον όμιλο της ΜΕΤΚΑ προβλέπει η Alpha Finance για το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Η Μυτιληναίος, αλλά και η ΜΕΤΚΑ θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2005 (σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) σήμερα, στις 16.00.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις της Μυτιληναίος (με βάση τα ΔΛΠ) θα ανέλθουν μεταξύ 185-195 εκατ. ευρώ.

Για τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στα 25-27 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να διαμορφώνεται σε 20%-22%.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2004 ο όμιλος Μυτιληναίου είχε εμφανίσει (με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) κύκλο εργασιών ύψους 80,13 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας 6,32 εκατ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο τα έσοδα της μητρικής εταιρίας είχαν διαμορφωθεί στα 38,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 4,11 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στη ΜΕΤΚΑ, η Alpha Finance προβλέπει πωλήσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, με τα κέρδη προ φόρων και τόκων να διαμορφώνονται στα 10 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 67% και τα κέρδη προ φόρων να παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση 78%, στα 9,7 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Finance επισημαίνει πως η ΕΛΒΟ θα ενοποιηθεί με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Τέλος, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο όμιλος θα παρουσιάσει έκτακτα κέρδη, περίπου 54 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v