Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG:Εκτιμήσεις Bloomberg-Εθνικής-Σίγμα για τρίμηνο

Αύξηση της τάξης του 28,5% - 30% εκτιμούν οι Εθνική και Σίγμα πως θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο πρώτο τρίμηνο (με βάση τα ΔΛΠ), ενώ άνοδο 30% προβλέπουν και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών (Bloomberg). Την τιμή-στόχο των 29,04 ευρώ επαναδιατυπώνει η Σίγμα.

EFG:Εκτιμήσεις Bloomberg-Εθνικής-Σίγμα για τρίμηνο
Αύξηση της τάξης του 28,5% - 30% εκτιμούν οι Εθνική ΑΧΕ και Σίγμα Securities πως θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο πρώτο τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 103 - 104 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ).

Η Eurobank θα ανακοινώσει τα μεγέθη της για το πρώτο τρίμηνο αύριο, 19 Μαΐου 2005.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών με βάση δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg προβλέπουν αύξηση 30% στα καθαρά κέρδη της Eurobank, στα 104 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται στα 81 εκατ. ευρώ.

Ανάλογη των συγκλινουσών εκτιμήσεων είναι η πρόβλεψη της Εθνικής ΑΧΕ για τα καθαρά κέρδη τριμήνου της Eurobank, καθώς αναμένει αύξηση 30%.

Για τα καθαρά έσοδα από τόκους η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει αύξηση 17%, καθώς τα τοποθετεί στα 288 εκατ. ευρώ.

Κατά 28,5%, στα 103 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ), εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Eurobank στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

Η Σίγμα Securities εξηγεί πως η προαναφερθείσα αύξηση στα κέρδη είναι απόρροια της κατά 16% ενίσχυσης των εσόδων και της χαμηλότερης, κατά 8%, αύξησης στα κόστη.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 29,04 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Eurobank, η οποία έκλεισε χθες, 17 Μαΐου, στα 23,84 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v