Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Τιμή-στόχος τα 32 ευρώ από Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ

Την τιμή-στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Τιτάν σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Μαΐου, όπου σχολιάζει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της τσιμεντοβιομηχανίας, την οποία και χαρακτηρίζει ως ”αγοραστική ευκαιρία”.

Τιτάν: Τιμή-στόχος τα 32 ευρώ από Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ
Την τιμή-στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Τιτάν σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Μαΐου, όπου σχολιάζει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της τσιμεντοβιομηχανίας.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα μεγέθη τριμήνου του ομίλου ”ισχυρά” επισημαίνοντας πως οι ”αδύναμοι” όγκοι από την εγχώρια αγορά αντισταθμίστηκαν πλήρως από τη βελτίωση στη λειτουργική αποδοτικότητα στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τα μεγέθη έτους της Τιτάν, αναμένοντας αύξηση 10% στα EBITDA του ομίλου στο 2005, σημειώνοντας πως βασικό μοχλό ανάπτυξης θα αποτελέσουν κυρίως οι λειτουργίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο όμιλος αναμένεται να εξοικονομήσει ρευστότητα περίπου 200 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των μειωμένων κεφαλαιουχικών δαπανών.

Σχετικά με την τιμή της μετοχής της Τιτάν, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως έχει ενισχυθεί κατά 9,4% από τις αρχές του χρόνου, υπεραποδίδοντας σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη κατά 6,7% και τις ομοειδείς της επιχειρήσεις κατά σχεδόν 4%.

Παρ’ όλα αυτά η μετοχή της Τιτάν βρίσκεται κατά περίπου 15% από τα υψηλά δωδεκαμήνου (είχε φτάσει στα 28,5 ευρώ στα μέσα Φεβρουαρίου) και διαπραγματεύεται ”πολύ ελκυστικά”, 10,4 φορές τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη του 2005, αναφέρει η χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας πως η τρέχουσα ”αδύναμη” τιμή της μετοχής αποτελεί ”αγοραστική ευκαιρία”.

Η μετοχή της Τιτάν έκλεισε την Παρασκευή 13 Μαΐου στα 23,16 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v