Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι η εν λόγω τάση θα διατηρηθεί μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Παράλληλα, σημειώνουν πως πιθανό αρνητικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να βαρύνει και τη Σοφοκλέους.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Αμετάβλητη εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα παραμείνει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως η τάση συσσώρευσης αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου έως τα τέλη του μήνα.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους κυρίως τα οικονομικά μεγέθη των τραπεζών αφενός και αφετέρου στην επίλυση του Ασφαλιστικού.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ενδεχόμενο αδύναμο άνοιγμα στην Ευρώπη ενδέχεται να επηρεάσει και την ψυχολογία στη Σοφοκλέους, ενώ επισημαίνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να επανεμφανιστεί σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα.

Επιφυλακτικότητα αναμένει κατά την έναρξη της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές η Emporiki, έπειτα από τις µικτές τάσεις που επικράτησαν στην Αµερική.

Σε αυτό το πλαίσιο η Emporiki εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί με µικρές αποκλίσεις γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, µε οτιδήποτε περισσότερο να αποτελεί επακόλουθο της εικόνας των ευρωπαϊκών χρηµατιστηρίων.

Η Proton Securities εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να επηρεαστούν από το αρνητικό κλείσιμο της Wall την Παρασκευή, ενώ για τη Σοφοκλέους προβλέπει ότι πιθανότητα θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης, δεδομένου ότι η αγορά αντιμετωπίζει αντίσταση στα τρέχοντα επίπεδα.

Στη ετήσια γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, 17 Μαΐου, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η διανομή μερίσματος ύψους 0,6 ευρώ για το 2004, αναφέρεται η Σίγμα Securities.

Τάση ανάλογη της Παρασκευής εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επιδείξει σήμερα η εγχώρια αγορά.

Η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report εκτιμά πως η µεσοχρόνια τάση του Γενικού ∆είκτη παραµένει ανοδική, ενώ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα ενδέχεται η τιµή του να επιχειρήσει και πάλι τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.890 µονάδων.

Για την τρέχουσα εβδομάδα η Omega Bank εκτιμά πως θα πρέπει να εξετάσουµε τη συµπεριφορά του Γενικού ∆είκτη στην αντίσταση των 2.890 μονάδων, καθώς –όπως σημειώνει- ενδεχόµενη αποφασιστική διάσπασή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία των τιµών, καθώς θα ενισχύσει σηµαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών, ανοίγοντας το δρόµο έως την επόµενη περιοχή αντίστασης-στόχο, στο επίπεδο των 2.950 µονάδων.

Προσοχή επίσης θα πρέπει να δοθεί στις προσυµφωνηµένες συναλλαγές που αποτελούν ένδειξη τοποθέτησης θεσµικών χαρτοφυλακίων, συμπληρώνει η Omega Bank, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως για την τρέχουσα εβδομάδα η περιοχή των 2.840 µονάδων έχει το ρόλο της πρώτης στήριξης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.800 µονάδων.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ από την πλευρά της αναφέρει πως όσο οι τζίροι παραμένουν υποτονικοί οι 2.956 μονάδες θα σηματοδοτούν το πέρας της ανοδικής αντίδρασης από τα πρόσφατα χαμηλά (2.797) και μόνον σε διάσπαση και κλείσιμο πάνω από την εν λόγω περιοχή θα μπορεί να αλλάξει κάτι σε μεσοχρόνια βάση για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος σιγά σιγά δημιουργεί διάγραμμα που παραπέμπει σε αργή πλαγιοκαθοδική κίνηση με στόχο την περιοχή όπου κινείται ο κινητός μέσος των 200 ημερών (2.680).

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εξηγεί πως σημειώνει την εν λόγω περιοχή ως σημείο αναφοράς, καθώς ήδη οι αμερικανικές αγορές βρίσκονται κάτω από τους μακροχρόνιους δείκτες με εμφανή σημάδια αδυναμίας επιστροφής προς υψηλότερα επίπεδα.

Τέλος, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι την Παρασκευή (20/5) λήγουν τα παράγωγα για το μήνα Μάιο.

Τι έγινε την Παρασκευή 13 Μαΐου: Με ”ήπιες” απώλειες (0,28%) έκλεισε η αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και Eurobank αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v