Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Ευνοϊκό το 2005 εκτιμά η Εγνατία

Ευνοϊκό εκτιμά η εγνατία Finance ότι θα ειναι το τρέχον έτος για την Motor Oil, ενώ στο α’ τρίμηνο προβλέπει αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 18,2%, στα 41,5 εκατ. ευρώ. Στα 13,5 από 11 ευρώ η τιμή-στόχος, σε ”συσσώρευση” από ”διακράτηση” η σύσταση.

Motor Oil: Ευνοϊκό το 2005 εκτιμά η Εγνατία
”Άλλο ένα υποσχόμενο έτος εν όψει - αναβάθμιση προσδοκιών” τιτλοφορείται έκθεση της Εγνατία Finance για τη Motor Oil με ημερομηνία 11/5. Στην έκθεση αυτή η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει την τιμή-στόχο από τα 11 στα 13,5 ευρώ και τη σύσταση σε ”συσσώρευση” (”accumulate”) από ”διακράτηση” (”hold”).

Η Εγνατία αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τους μελλοντικούς ρυθμούς αύξησης των όγκων της Motor Oil, αλλά και για τα περιθώρια κέρδους από διύλιση κυρίως μακροπρόθεσμα, ως αποτέλεσμα των επιδόσεων που εμφάνισαν στο α΄ τρίμηνο καθοριστικοί παράγοντες για τα μεγέθη της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της Motor Oil, το πλέον αισιόδοξο σενάριο ”φέρνει” την τιμή-στόχο στα 14,6 ευρώ, ενώ το πλέον απαισιόδοξο στα 12,4 ευρώ. Σε επίπεδο σχετικότητας των αποτιμήσεων και παρά τις διαφορές στις δραστηριότητες των Eυρωπαίων ανταγωνιστών, η Motor Oil έχει περίπου τις ίδιες προβλέψεις για τα κέρδη της, αλλά απολαμβάνει ανώτερη και διατηρήσιμη μερισματική απόδοση, αναφέρει η Εγνατία.

Για το α’ τρίμηνο του 2005, η Εγνατία προβλέπει ότι οι πωλήσεις της Motor Oil έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου θα αυξηθούν κατά 40,3%, στα 683,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων κατά 18,2%, στα 41,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v