Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική- Fortius: Προς αντιστροφή πτωτικής τάσης

Κόπωση στην καθοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη εντοπίζουν Εμπορική και Fortius Finance σε τεχνικές τους αναλύσεις με ημερομηνία 11 Μαΐου. ”Αγορά επιλεγμένων μετοχών η καλύτερη επενδυτική τακτική”, λέει η Εμπορική. Τι δείχνουν οι τεχνικές ενδείξεις για Εθνική, Alpha, Eurobank.

Εμπορική- Fortius: Προς αντιστροφή πτωτικής τάσης
Πτωτική παραμένει η τάση για τον Γ.Δ. επεσήμαινε η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 11 Μαΐου, αν και τόνιζε πως σταδιακά σηµειώνεται εκτόνωση των ρευστοποιήσεων και η αγορά δείχνει να µην έχει σηµαντικά περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης.

Κατά την Εμπορική, η καλύτερη επενδυτική τακτική για την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι η αγορά επιλεγµένων µετοχών σε πτωτικές συνεδριάσεις που προσεγγίζουν επίπεδα στήριξης και αντίστοιχα επιλεκτικές ρευστοποιήσεις όσων µετοχών σηµειώσουν αξιόλογες ανοδικές αντιδράσεις χωρίς να συνοδεύονται από υψηλούς όγκους συναλλαγών.

Μετά τις 2.830 μονάδες ως επόμενες στηρίξεις αναφέρονται οι 2.786 και οι 2.730 μονάδες., ενώ ως αντιστάσεις οι 2.870, 2.896, 2.943 και 3.024 µονάδες.

”Τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις ο Γ.Δ. κινείται σε περιορισµένο εύρος τιµών σαράντα µονάδων (2.830– 2.870 µονάδες). Αν υποχωρήσει χαµηλότερα των 2.830 µονάδων και οι όγκοι είναι πολύ µικροί, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το χαµηλότερο σηµείο του επόµενου 15ηµέρου να σηµειωθεί γύρω από τις 2.765 µονάδες”, ανέφερε η Εμπορική.



Αντίθετα, ενδεχόµενη υπέρβαση των 2.870 µονάδων θα θεωρηθεί θετική ένδειξη που αυξάνει σηµαντικά τις πιθανότητες µεταστροφής της βραχυχρόνιας τάσης σε ανοδική.

Σε µια τέτοια εξέλιξη εκτιμά η Χρηματιστηριακή δεν θα υπάρξει σηµαντική ανοδική κίνηση, αλλά κάλυψη ενός σημαντικού μέρους των πρόσφατων απωλειών και στη συνέχεια συνέχεια της παλινδρόµησης σε εύρος 150 – 200 µονάδων.

Σύµφωνα µε τα παραπάνω, ανέφερε η Εμπορική, έντονα ανοδικές αντιδράσεις θα αντιµετωπίζονται σαν ευκαιρία επιλεκτικών ρευστοποιήσεων, καθώς δεν είµαστε σε φάση bull market όπου οι µετοχές πραγµατοποιούν συνεχώς νέα υψηλά, αλλά σε φάση τεσταρίσµατος στηρίξεων και µεσοπρόθεσµων παλινδροµήσεων.

”Εξάλλου ακόµη και να αντέξουν οι 2.830 µονάδες στη παρούσα φάση, είναι παρακινδυνευµένη η πρόβλεψη ότι έχει ήδη σηµειωθεί το χαµηλότερο σηµείο για το 2005”, σημείωνε η χρηματιστηριακή.

Σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές μετοχές, και συγκεκριμένα για την Εθνική, η Εμπορική εκτιμά ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η διατήρηση της τιµής υψηλότερα της στήριξης των 26 ευρώ. Ενδεχόµενη υπέρβαση των 26,70 ευρώ µε παράλληλη αύξηση των συναλλαγών θα αποτελέσει βραχυχρόνιο σήµα αύξησης θέσεων και θα αποµακρύνει τους φόβους για καθοδική εκτόνωση του µεσοπρόθεσµου σχηµατισµού τιµών. Στην αντίθετη περίπτωση που διασπασθεί και η ζώνη στήριξης των 25,74 – 25,10 ευρώ θα αυξηθούν οι πιθανότητες εµφάνισης νέου πτωτικού κύµατος.

Για την Alpha, oι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 26,70, 27,86 και 29,20 ευρώ. ”Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις µας αν δεν ξεπεράσει στο κοντινό µέλλον την πρώτη αντίσταση των 26,70 ευρώ θα επανέλθουν οι φόβοι για νέο πτωτικό κύµα προς την επόµενη στήριξη των 23,32 ευρώ” ανέφερε η Εμπορική.

Τέλος για τη Eurobank η χρηματιστηριακή τόνιζε πως αν τελικά αντέξει η στήριξη των 22,70 ευρώ είναι πολύ πιθανή µια βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση προς την αντίσταση των 23,84 ή ακόµη και των 24,50 ευρώ.

”Πιθανά σημάδια κόπωσης στη βραχυχρόνια καθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τις 13 Απριλίου”, εντοπίζει από την πλευρά της και η Fortius Finance σε τεχνική της ανάλυση για τον Γ.Δ. με την ίδια ημερομηνία (11 Μαΐου), αν και επεσήμανε πως όσο ο Γενικός Δείκτης παραµένει κάτω από τον µεσοπρόθεσµο απλό κινητό µέσο των 100 ηµερών (2.917 µονάδες) δεν εµπνέει εµπιστοσύνη για µία πιθανή είσοδό στην αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης είχε ολοκληρώσει τη συνεδρίαση της Τρίτης στις 2.857 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v