Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Θετική υποδοχή για τα αποτελέσματα τριμήνου

Τη σημαντική συνεισφορά των διεθνών δραστηριοτήτων του Τιτάνα στα αποτελέσματα τριμήνου, αλλά και την κάμψη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα επισήμαναν, μεταξύ άλλων οι αναλυτές, οι οποίοι είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από τα μεγέθη της εταιρίας. Σε ”buy” αναβάθμισε τη σύσταση η Εγνατία.

Τιτάν: Θετική υποδοχή για τα αποτελέσματα τριμήνου
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις φαίνεται πως ήταν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου του Τιτάνα για τους αναλυτές, αφού στην πλειοψηφία τους, αν και εντόπισαν ενδιαφέρουσες παραμέτρους των μεγεθών, τα χαρακτήρισαν ”αντίστοιχα των εκτιμήσεων”.

Ο Τιτάνας ανακοίνωσε αποτελέσματα α΄ τριμήνου την Τρίτη. Σύμφωνα με αυτά, τα κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 12,9% και διαμορφώθηκαν στα 27,2 εκατ. ευρώ, τα EBITDA κινήθηκαν ανοδικά κατά 1,4%, στα 57,3 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις ήταν κατά 4,3% υψηλότερες και έφτασαν τα 250,8 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματά της η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Μαΐου, επισημαίνοντας ότι παραδοσιακά η συνεισφορά του α΄ τριμήνου στα μεγέθη του Τιτάνα είναι χαμηλή. Ο οίκος διατηρούσε την τιμή στοχο στα 31,80 ευρώ και τη σύσταση σε ”buy 2”.

Σε ”αγορά” από ”συσσώρευση” αναβάθμισε την τιμή στόχο για τον Τιτάνα η Εγνατία Finance, διατηρώντας την τιμή στόχο στα 29,1 ευρώ και δηλώνοντας συνολικά ικανοποιημένη από τα μεγέθη της εταιρίας, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της σε επίπεδο καθαρών κερδών λόγω κυρίως της ισοτιμίας της αιγυπτιακής λίρας.

Όπως ανέφερε στο πρωινό της report της 11ης Μαΐου η HSBC, η αύξηση στα καθαρά κέρδη του Τιτάνα προήλθε κυρίως από τις ισοτιμιακές διαφορές σε ό,τι αφορά την αιγυπτιακή λίρα, τη χαμηλότερη φορολογία τις χαμηλότερες μειοψηφίες και την ενσωμάτωση της Zlatna στη Βουλγαρία.

Την πλήρη αντιστάθμιση της υποχώρησης των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα (υποχώρηση πωλήσεων κατά 14%) από αυτές στις ΗΠΑ επισήμαινε η Π&Κ στο πρωινό της σχόλιο την Τετάρτη, 11 Μαΐου. ”Η υποχώρηση αυτή είναι μεγαλύτερη των εκτιμήσεών μας”, αναφέρει η χρηματιστηριακή εξηγώντας ότι η επιβράδυνση λόγω της ολοκλήρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων συνοδεύτηκε και από άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η Π&Κ διατηρεί τη μακροπρόθεσμα θετική στάση της για τον Τιτάνα, καθώς και την τιμή στόχο των 32 ευρώ.

Αντίστοιχη θέση έλαβε και η Εθνική Χρηματιστηριακή, η οποία χαρακτήρισε αντίστοιχα των εκτιμήσεων τα συνολικά αποτελέσματα του Τιτάνα και επεσήμανε την αδυναμία των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η Eurobank τόνισε ότι διατηρεί την θετική της στάση για τον Τιτάνα λόγω των ”ισχυρών διεθνών δραστηριοτήτων, της γεωγραφικής διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων και των ισχυρών ταμειακών ροών που έρχονται”.

Το ισχυρό ευρώ συνέχισε να πλήττει τον Τιτάνα ανέφερε η Marfin Analysis το πρωί της Τετάρτης. Συνολικά συνέχιζε η χρηματιστηριακή, το πρώτο τρίμηνο δεν περιείχε εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τον Τιτάνα, ενώ και αυτή αναφέρθηκε στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που ”καθιστούν το α΄ τρίμηνο όχι απολύτως ενδεικτικό για τις επιδόσεις της εταιρίας στο σύνολο του έτους”. Διατηρεί την τιμή στόχο στα 27 ευρώ και τη σύσταση outperform.

Η αύξηση στο κόστος των καυσίμων οδήγησε στην αύξηση του λειτουργικού κόστους για τον Τιτάνα, ανέφερε η Alpha Finance στο πρωινό της report της Τετάρτης, ενώ επικαλέστηκε λεγόμενα της διοίκησης, σύμφωνα με τα οποία μέρος αυτού του κόστους θα μετακυληθεί στους πελάτες ορισμένων περιοχών δραστηριοποίησης της εταιρίας.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεών της χαρακτήρισε τα μεγέθη α΄ τριμήνου και η Εμπορική, διατηρώντας τη σύσταση για ”αύξηση θέσεων” και την τιμή στόχο στα 29,3 ευρώ.

”Ο Τιτάνας πέτυχε μια καλή αρχή” ανέφερε η Σίγμα, προσθέτοντας και αυτή ότι το α΄ τρίμηνο δεν είναι ενδεικτικό για τα μεγέθη του Τιτάνα στο έτος.

Στις προβλέψεις της διοίκησης για το 2005 εστίασε μεταξύ άλλων η Proton, αναφέροντας πως η σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στο conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο τέλος του έτους η ποσοστιαία κάμψη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα θα περιοριστεί σε μονοψήφιο νούμερο.

Σε περικοπή των εκτιμήσεών της σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του Τιτάνα στην ελληνική αγορά, είναι πιθανόν να προχωρήσει η Eurocorp. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εξέφρασε την εκτίμηση ότι το α΄ τρίμηνο είναι παραδοσιακά το πλέον αδύναμο για την εταιρία και ότι οι ετήσιες συγκρίσεις θα βελτιωθούν στα ερχόμενα τρίμηνα.

Η μετοχή του Τιτάνα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 23,78 ευρώ με απώλειες 0,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v